A kecskeméti Piarista Iskola az Erasmus nyertesek között

Vissza a címlapra
A kecskeméti Piarista Iskola az Erasmus nyertesek között

Megszületett az Erasmus plus köznevelési KA1 pályázat eredménye. A 99 támogatott projekt közt két kecskeméti iskola, közte a Piarista Iskola nyert 23 ezer Euró támogatást. "A jövő pedagógiája felé" című pályázat nemzetközi programokat: képzéseket és szakmai látogatásokat foglal magában. (A képek korábbi Erasmus plus programokon készültek.)

A nyáron zajló képzések közé az alábbiak kerültek:

· pedagógusok német és spanyol nyelvi képzése

· projektpedagógia képzés Olaszországban

· angol nyelvtanári képzés az inkluzív nyelvoktatás, a C1 szintű oktatást segítő képzés és CLIL - azaz kontextusba ágyazott nyelvoktatás, ami az angol oktatásban szaktárgyi elemek beépítését és a szaktárgyi oktatásba az angol nyelv használatát segíti.

Ezen felül két szakmai látogatás került a pályázatba:

· 2019 őszén a spanyolországi Emaús piarista rendtartomány "Suma y sigue" pedagógiai innovációs projektjének tanulmányozása iskolai vezetőkkel

· 2020 márciusában a németországi diáklaborok drezdai konferenciáján való részvétel és látogatás a környék diáklaborjaiban. 

A projekt előkészítése már májusban indul. Az iskola Erasmus plus nemzetközi projektjei évek óta hatékonyan járulnak hozzá az iskola pedagógiai fejlődéséhez.