A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár elvitte MoKi-t hétfőn a Refibe

Vissza a címlapra
A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár elvitte MoKi-t hétfőn a Refibe

A Mercedes-Benz által Magyarországon 2012-ben bevezetett MobileKids program keretében közlekedésbiztonsági napot tartott a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár 2023. szeptember 18-án, hétfőn a Kecskeméti Református Általános Iskolában.

A gyermekek közlekedésbiztonságát fejlesztő program több elemét is oktatták hétfőn délelőtt a Refiben az alsó tagozatosoknak. A feladatok során - két gyakorlati és három elméleti állomáson - például a látni és látszani elv, a közlekedési lámpák és a legfontosabb közlekedési táblák, az átkelés a zebrán, a rendőri karjelzések, valamint a „biztonságosan az iskolába" módszere is szerepelt.

A Kecskeméti Református Általános Iskolát követően a következő napokban a Petőfi Sándor Általános Iskolában, a Mercedes Benz Általános Iskolában, a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában és a Corvin Mátyás Általános Iskolában találkozhatnak majd a gyerekek a MobileKids program MoKi-jával.

A Daimler AG által 2001-ben életre hívott MobileKids (MoKi) program célja, hogy világszerte játékos és szórakoztató módon tegye fogékonnyá a négy-tíz éves korosztályt a mobilitás és a közlekedésbiztonság kérdéseire. A program szakmai hátterének kidolgozásában és továbbfejlesztésében, valamint kecskeméti bevezetésében elismert nemzetközi közlekedési szakemberek és pedagógusok, itthon pedig a Közlekedéstudományi Intézet és az Élet Úton program tagjai vettek részt. A program kecskeméti premierje 2015. március 17-én volt a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Az iskoláknak nem jelent extra kiadást a program, hiszen a projekt házigazdái minden taneszközt, segédanyagot, KRESZ-pályát, és járművet - kerékpárt, valamint rollert - biztosítanak a számukra.

Galéria (44 kép)

Összes kép letöltése