A keceli Pintér Józsefre emlékeztek a Wojtyla Házban

Vissza a címlapra
A keceli Pintér Józsefre emlékeztek a Wojtyla Házban

A nagylelkűség apostola - In memoriam Pintér József címmel kiállítást rendezett saját fotóarchívumának anyagából a Wojtyla Barátság Központ, egykori alapítója, főtámogatója Pintér József (1944-2014) vállalkozó, a keceli Pintér Művek megálmodója, létrehozója emlékére. (Fotó: Tódor Norbert)

A tárlat 2018. szeptember 12-én, szerdán délután tartott megnyitóján a teljes Pintér család képviseltette magát. Ott volt Pintér Józsefné Ilona asszony, Pintér Csaba és felesége Pintérné Farkas Csilla, valamint gyermekeik, és barátaik.

Az ünnepi esemény előtt közösen jelentek meg a szociális intézmény étkezdéjében, ahol miután köszöntötték a gondozottakat, immáron hagyományosan sonkás-csülkös babgulyást és meggyes-kakaós kalácsot szolgáltak fel, százhúsz rászoruló részére.

A délutáni megnyitón Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója elevenítette fel Pintér József alakját, méltatta a keceli vállalkozó munkásságát, és Márai Sándort idézve, „barátok voltunk, tehát nem pajtások" beszélt a barátságukról.