A jegesmedve szerelMese a kecskeméti színházban

Vissza a címlapra
A jegesmedve szerelMese a kecskeméti színházban

A Kecskeméti Nemzeti Színház mesejátékkal hívja fel a felcseperedő generáció figyelmét a klímaváltozásra. A jegesmedve szerelMese című klímamese írója Tóth Kata dramaturg, az előadást pedig Cseke Péter direktor rendezte. (Fotók: Kaszner Nikolett)

Hogyan hat egy jegesmedve életére a szekrény alján lapuló méregdrága pulcsi, amit sosem hordtál, a kedvenc éttermedben elfogyasztott étel csomagolása, a sokadik műanyagfigura, amely a polcodon porosodik, a rengeteg ajándék, amelyet valaha adtál és kaptál? A kecskeméti színházban előadott történetből kiderül, hogyan találhat egymásra egy csapat fiatal a Föld megmentéséért folytatott harcban, és azt is megtudjuk, hogyan lehet valaki egy élhetőbb világ ünnepelt hőse!

„Tiszteljük a Földet, mert Ő is szeret minket, utazhatunk a hátán, ad ételt, ad vizet. Óvjuk meg a Földet, hisz' a vendégei vagyunk. Mindent kölcsön kapunk, de mindent továbbadunk" - hangzik el a nagy igazság az egyik dalban. A különféle stílusokat ötvöző, fiatalos és fülbemászó zenéket Varga-Huszti Máté és a Dante szerezte, a dalszövegeket pedig szintén a Kecskeméti Nemzeti Színház színművésze jegyzi.

Szegvári Júlia pedig amellett, hogy az egyik főszereplőt, Linkát alakítja a darabban, a fiatalok körében népszerű videómegosztó inspirálta koreográfiákat csempészett az előadásba. Illetve saját mozdulatsorokat is megálmodott, melyekről reméli, új kihívásokként terjednek majd el a videómegosztón. Így népszerűsítve minél szélesebb körben A jegesmedve szerelMesét és az általa közvetített fontos üzenetet.

Linka barátnőjét, Grétit Szabó Dorottya, a két klímaharcos fiút, Békés Petit és Békés Tomit Varga-Huszti Máté és Koller Krisztián formálja meg. Medve Mama és Medve Mima bájos karaktereit Csombor Teréz és Danyi Judit tölti meg élettel. A Zöld Birodalom ura, azaz Zöld úr szerepében Körtvélyessy Zsolt, Zöld Úrfiként Lakatos Máté, míg Zűrfiként Váry Károly látható a nagyszínházi produkcióban.

Galéria (16 kép)

Összes kép letöltése