A Gong Mikulás idén is meglátogatja a rászorulókat

Vissza a címlapra
A Gong Mikulás idén is meglátogatja a rászorulókat

A Gong Mikulás a rádió megalakulása óta, azaz már több, mint huszonhárom esztendeje viszi el a karácsonyi ünnepkör hangulatát és fényeit Kecskemét összes olyan intézményébe, ahol a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló, vagy beteg gyermekek, felnőttek és idősek élik mindennapjaikat.

- Nap, mint nap szembesülünk azzal, hogy sok gyermek és felnőtt nem élheti át gondtalanul az ünnepi készülődés és a karácsony meghitt pillanatait - mondta Tőzsér Judit, a Gong Rádió ügyvezető igazgatója. - Nélkülözniük kell a boldog családi hátteret, a szülői gondoskodást és a szeretetet. A Gong Rádió ezért ebben az évben is feladatának, sőt küldetésének érzi, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel hozzájáruljon az ünnep teljességéhez.

Ebben az évben - akár csak tavaly - a Kecskeméti Nagytemplom felújítása miatt nem ereszkedik le a magasból a Gong Mikulás. 2019. december 5-én, csütörtökön délelőtt azonban a Gong Rádió munkatársaival együtt idén is felkeresi majd a gyermekotthonok árváit, a szociális intézményekben élőket és az éppen kórházi kezelés alatt álló gyermekeket és mikuláscsomagokkal, édességgel, gyümölccsel próbálja feledtetni a nehéz hétköznapokat.

Délelőtt hagyományosan a kecskeméti közintézményekbe látogatnak el, ahová a Gong Mikulása csoki mikulással, szaloncukorral, gyümölcsökkel és péksüteményekkel megrakott csomagokkal érkezik.

Különösen nagy figyelmet fordítanak a Szent Ágota Alapítvány Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálata és Gyermekotthonai , Faragó Béla Gyermekotthon diákjaira, a Bács- Kiskun- Megyei Önkormányzat Juhar utcai intézmény és Gyermekotthon gondozottaira, a Nyíri úti egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet lakóira, a Platán otthon lakóira, a Karol Wojtyla Barátság Központ szegényeire a Napsugár Gyermekotthon lakóira, a Kecskeméti Szakképzési centrum Speciális Szakiskolájának lakóira, a Megyei kórház Gyermekosztályán tartózkodó beteg gyermekekre, az Ipoly úti Értelmi fogyatékosok nappali ellátójára a Farkas Villa , Humán Rehabilitációs Egyesület napközi otthonának lakóira, az Autizmus Centrum lakóira, a Damjanich Iskola rászoruló diákjaira, a Ferenczy Ida Óvoda Tagintézmény Juhász utcai óvodásaira és Csongrádi utcai óvodásaira, a Hetényi Idősek Otthona lakóira, a Tóth László Iskola hátrányos helyzetű gyermekeire, valamint a Silenció Hajléktalanok éjjeli Menedékhelyének és Átmeneti Szállásának lakóira is.