A Fehér Bot Napja Kecskeméten

Vissza a címlapra
A Fehér Bot Napja Kecskeméten

A Nemzetközi Fehér Bot Napja alkalmából ünnepséget rendezett a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete a Katona József Megyei Könyvtárban. Az ünnepségen Kecskemét városvezetése nevében Lévai Jánosné önkormányzati képviselő vett részt. (Fotó: pixabay)

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, és Engert Jakabné alpolgármester nevében is köszöntötte Lévai Jánosné a Fehér bot napja alkalmából rendezett ünnepségen a megjelenteket.

Hangsúlyozta, hogy az ünnep legfőbb célja felhívni az emberek figyelmét a vakok és gyengénlátók sajátos helyzetére, beilleszkedésükre, munkába állásukra. Valamint cél a társadalom érzékenyítése is, hogy az emberek nyitottak legyenek a vakok és a gyengénlátók iránt.

Tájékoztatást adott arról, hogy a Fehér Bot Alapítvány sikeresen pályázott az „Elemi rehabilitációs szolgáltatások biztosítása látássérült személyek számára" című pályázatra. Valamint elmondta azt is, hogy megállapodott a kecskeméti Klébelsberg Intézményfenntartó Központ igazgatójával, Zsámboki Annával arról, hogy a városban működő gimnazisták vállaljanak önkéntes munkát a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületében, mellyel segíthetik a látássérült embertársaik hétköznapjait. A diákok az eltöltött 50 óra alatt megismerik az egyesület tevékenységét, és a látássérült fiatalok napi nehézségeit is.

Elmondta, hogy számos szolgáltatási lehetőségek közül választhatnak a vakok és gyengénlátók Kecskeméten. Többek között elemi rechabilitációt, foglalkoztatási rehabilitációt, valamint a támogató szolgálat és az ifjúsági iroda nyújtotta szolgáltatásokat. Ezen szolgáltatásokhoz segítségükre van a Bács-Kiskun Megyei Egyesület.