A biztonsági öv megmenthette volna az életét

Vissza a címlapra
A biztonsági öv megmenthette volna az életét

Mint arról korábban beszámoltunk, 2019. augusztus 9-én 22 óra 24 perckor az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 62-es kilométernél közlekedési baleset történt. A sofőrön, és a mellette utazón kívül senki sem használta a biztonsági övet. A kirendelt szakértő mostanra megállapította, hogy ha a biztonsági övet használta volna a hátul ülő, a balesetbe elhunyt férfi, akkor vélhetően túlélte volna a jármű felborulását.

Egy Mercedes Sprinter letért a sztrádáról, többször megpördült és az árokba borult. A közlekedési balesetnek más jármű nem volt részese. A balesetben egy személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően életét vesztette. Továbbá hárman súlyos, míg négy fő könnyű sérüléseket szenvedett. Egyedül a gépjármű vezető nem sérült meg a balesetben.

A sofőrön, és a mellette utazón kívül senki sem használta a biztonsági övet. A kirendelt szakértő véleménye megállapította, hogy ha a biztonsági övet használta volna az elhunyt, akkor vélhetően túlélte volna a balesetet.

Az akkor még 31 éves sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozást befejezték a rendőrök, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek.