A „Barátok közt” Vili bácsija a Kecskeméti Arborétumban

Vissza a címlapra
A „Barátok közt” Vili bácsija a Kecskeméti Arborétumban

Nyugdíjas rendezvényre érkezett Kecskemétre a „Barátok közt" televíziós szappanopera sokak által szeretett "Vili bácsija", Várkonyi András színész 2018. szeptember 14-én, pénteken, de (mint a képen is látható) a fiatalok is boldogon fotózkodtak vele az arborétumban.

Immár 17-ik alkalommal rendezték meg a kecskeméti nyugdíjas sportnapot, amelynek mottója: „Nem a győzelem, a részvétel a fontos!". A Kecskeméti Arborétumban, gyönyörű környezetben, reggel 9.00 órától kezdődtek a programok egy ünnepélyes megnyitóval és bemelegítéssel, majd ezt követően a regisztrált versenyzők különböző sportágakban, labdajátékokon, mozgásos programokon mérhették össze tudásukat. Az idei rendezvény különlegessége, hogy ezzel a kecskeméti szépkorúak is csatlakoztak a Nyugdíjasok Országos Szövetsége és által elindított Szenior-mozgásprogramhoz, illetve annak 10.000 órás kihívásához.

A kezdeményezés nagykövete Várkonyi András színész, aki - bár még aktívan szerepel és dolgozik - mindemellett 60 év felett is rendkívül fontosnak tartja a mozgást. Erről beszélt többek között a kecskeméti megnyitón is:

„A mozgás már évtizedek óta az életem része, egyrészt a színészet komoly fizikai erőnlétet kíván, másrészt már évekkel ezelőtt rájöttem, hogy a mozgás számtalan problémát orvosolhat. Pár évvel ezelőtt volt egy bypassműtétem, így kényszerűségből rendszeresen kardióznom kellett. Mára már a megterhelő sportból vissza kellett vennem, mivel az ízületeim nem bírják a futással vagy a lépcsőzéssel járó megterhelést, de a gyors séta a mindennapjaim szerves részét képezi. Nem szeretnék a kisunokámtól sem lemaradni, akivel nagyon szeretek focizni, így az aktivitásom megőrzése továbbra is fontos számomra. Éppen ezért buzdítom a korombelieket a mozgásra, amelyhez a Szenior-mozgásprogram kiváló keretet biztosít."

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) évek óta fontosnak tartja az idősebb korosztály mozgásra való motivációját. A rendszeres fizikai aktivitás ugyanis a kulcsa az 60 év felettieket 80%-ban érintő mozgásszervi problémák megelőzésének és karbantartásának, ráadásul a mozgással több időskori megbetegedés is megelőzhető lenne. A Szenior-mozgásprogram célja hangsúlyozni, hogy az aktív életmód idős korban is fontos, és segítségével valóban tehetünk az ellen, hogy a különböző mozgásszervi fájdalmak idővel ne nehezítsék meg jobban az életünket. A program keretében a NYOSZ a tagszervezetei bevonásával vállalta, hogy idén legalább 10.000 órában megmozgatja a hazai szenior korosztályt. Az óraszámlálás egy szimbolikus budapesti sétával kezdődött május közepén, majd az órák gyűjtése ezután az egyes tagszervezetek regionális sporteseményein folytatódik.

Galéria (66 kép)

Összes kép letöltése