A Bács-Kiskun megyei Kunbaján polgármester-választás lesz vasárnap

Vissza a címlapra
A Bács-Kiskun megyei Kunbaján polgármester-választás lesz vasárnap

A Bács-Kiskun megyei Kunbaján azért lesz időközi választás, mert a községet vezető Franzné Lakner Éva (fotónkon) június 15-i hatállyal lemondott. A vasárnapi voksoláson a polgármesteri tisztségért öten indulnak: köztük van Halász István, Kunbaja korábbi polgármestere is.

Franzné Lakner Éva (Fidesz-KDNP) a lemondását követően a közösségi oldalán azt írta, hogy a személyét ért támadások és a döntését megelőző időszak eseményei hatására határozott úgy, hogy a közélet helyett a jövőben inkább a családjával töltene több időt. Döntésének okait nem részletezte. Franzné Lakner Éva és két társa ellen április végén költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása gyanúja miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vasárnapi voksoláson a polgármesteri tisztségért öten indulnak Kunbaján: Kalapos Mária a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, valamint Halász István, Szabó József, Szabó Erika és Latinyák István függetlenként. A jelöltek közül Halász István már volt korábban Kunbaja polgármestere, és 2014-ben is indult a tisztségért. A választáson mintegy 1300 helyi lakos szavazhat.

(MTI)