A 100 éves Józsi bácsit köszöntötték

Vissza a címlapra
A 100 éves Józsi bácsit köszöntötték

Kecskemét - Századik születésnapján köszöntötték a Petőfiváros legidősebb lakóját, Varga Józsefet. Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester, és Kósa József, a körzet önkormányzati képviselője vittek ajándékot a Bibor utcában lakó bácsinak.

A 100 esztendős Varga József a feleségével, Erzsike nénivel - aki 92 éves elmúlt -, és fiával él egy háztartásban, és valamennyien jó egészségnek örvendenek. Elmondása szerint csak a mozgása lassult le az egykor gazdálkodásból élő bácsinak, és a látása sem a legjobb már - a köszöntéskor is sokáig keresték a szemüvegét -, de ez már természetes ebben a korban. Mindig mértéktartó életet élt: soha nem ivott, nem dohányzott, példásak a családi kapcsolatai, és rengeteget dolgozott.

Egész életében gazdálkodott, földműveléssel foglalkozott. Nyáron kora reggeltől késő estig tartott a munka, „lazsálás" csak a téli időszakokban volt, amikor kosárkötéssel töltötte az időt.

A köszöntésekor persze szóba került az is, hogy részt vett a világháborúban, sőt 13 hónapig hadifogságban is volt:

- Amikor 1944-ben a doni ütközetnél körbe bombázták az aknavetőmet, nem gondoltam, hogy valaha is megérem a 100. évemet - vallotta be Szemereyné Pataki Klaudiának. - Iszonyú látvány volt, ahogy a bajtársaim szenvedtek, megsérültek, meghaltak. Igaz, rokkantan jöttem haza, de itt vagyok a családom körében.