95. születésnapján köszöntötték Juliska nénit a Sion Nyugdíjasházban

Vissza a címlapra
95. születésnapján köszöntötték Juliska nénit a Sion Nyugdíjasházban

Jeles alkalomból gyűltek össze 2019. január 23-án, szerdán délután a Sion Nyugdíjasház biblia körének résztvevői. Együtt ünnepelték Bihal Andrásné Rimóczi Julianna 95. születésnapját. Akinek a városvezetés nevében Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Hörcsök Imre önkormányzati képviselő is gratulált - tudósított a hiros.hu

Az ünnepeltet elsőként Svébis Mihályné, a Kecskeméti Református Egyházközség SION Nyugdíjasháza és Gondozási Központja vezetője köszöntötte. Elmondta, hogy Juliska néni 1924-ben született Nyárlőrincen. Három testvérével nagyon boldog gyermekkora volt, szerencsésen átvészelték a háború éveit is. 1945-ben kötött házasságot férjével, aki nyugdíjazásáig rendőrségi raktárvezetőként dolgozott. Juliska néni volt a rendőrség óvodájának mindenese: hol a gyerekekre vigyázott, ha pedig szükség volt rá, akár a konyhában is besegített. Ma is ugyanígy segít, ahol csak tud.

Élete legszebb élménye volt, amikor 1961-ben megszületett lánya, aki két fiú és egy lány unokával ajándékozta meg őt. Azóta két dédunokája született, és két másikat vár a család idén nyárra.

1994-ben lett özvegy. Sokáig csak bejárt a nyugdíjasházba, 2018 júniusa óta viszont már ott is lakik.

Juliska néni nagyon szeret a madarak csicsergésében gyönyörködni, és ma is aktívan kertészkedik. Hol Nyárlőrincen, hol kecskeméti otthonuknál, de a nyugdíjasház kertjét, rózsáit is ő gondozza. Jó egészségnek, és szellemi frissességnek is örvendhet.

Svébis Mihályné Isten áldását kérte az ünnepeltre, majd Hörcsök Petra, a Kecskeméti Református Általános Iskola nyolcadikos diákja köszöntötte őt énekével. Petra első helyezést és arany minősítést ért el az országos zsoltáréneklési versenyen, műsora igazi ajándék volt az ünnepeltnek.

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester a Szemereyné Patakai Klauida polgármester nevében is köszöntötte Juliska nénit. Kiemelte, a legnagyobb kincs, hogy családja körében és ilyen jó közösségben élhette meg 95. évét. Reményét fejezte ki, hogy a századik születésnapján is köszöntheti majd.

Hörcsök Imre a virágcsokor mellé egy igét is hozott Juliska néninek. Isten azt üzeni mindannyiunknak: „Szívembe írtalak és megpecsételtelek szeretetem örök jegyével."

(hiros.hu)