250 millió forintra pályázhatnak kecskeméti civil szervezetek

Vissza a címlapra
250 millió forintra pályázhatnak kecskeméti civil szervezetek

Tájékoztató fórumot rendeztek 2019. július 10-én a „KözösségÉpítő Kecskemét Helyi Közösség" pályázati lehetőségekről civil szervezeteknek. Kecskeméti közösségépítő civil tevékenységek támogatására ugyanis 250 millió forint áll rendelkezésre. A fórumot a Helyi Közösség Helyi Akciócsoportja (HACS) szervezte, a városvezetést pedig Lévai Jánosné, önkormányzati képviselő képviselte.

Mint korábban megírtuk, a TOP-7.1.1-16-2017-00112 azonosító számú „KözösségÉpítő Kecskemét" című projekt keretében, európai uniós támogatás segítségével közösségi házat alakítanak ki a Széchenyivárosban, fejlesztik a hunyadivárosi közösségi házat, valamint jelentős számban fejlesztik a kecskeméti közösségi- és játszótereket is. A projekt keretében a 2016. évben 13 alapító taggal létrehozott és regisztrált Helyi Akciócsoportnak, a KözösségÉpítő Kecskemét Helyi Közösségnek a megbízásából a Városi Szociális Közalapítvány, mint a konzorciumi formában megalakított Helyi Akciócsoport vezetője és munkaszervezete koordinálja a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítását. A projekt megvalósítása 2022. március 31-ig tart és 750 millió forintból történik. Ennek a projektnek egy része a most bejelentett 250 millió forint. Kecskeméten pedig közel hatszáz bejegyzett civil szervezet van, amelyek pályázhatnak.

A ma tartott fórumon elhangzott, hogy pályázati lehetőséget Kecskeméten 2019. június 6-án hirdették meg a pályázatok beadásának kezdete pedig 2019. július 15-én, hétfőn lesz. Támogatási kérelmek beadási határideje három szakaszban történik: az első szakasz 2019. október 15., a második szakasz 2020. január 15., a harmadik pedig harmadik pedig 2020. április 15.

A civil szervezetek 3-15 millió forint közötti összegben közösségépítő, kulturális élményközvetítő események megvalósítására, helyi kulturális és közművelődési programkínálat fejlesztésére és bővítésére pályázhatnak. Olyan legfeljebb városi szintű kulturális esemény megszervezésére, amely hozzájárul a közösségi színterek kulturális, művészeti, programkínálatának fejlesztéséhez, bővítéséhez.

Pályázni lehet még közösségépítő, közösségi élményközvetítő események megvalósítására, a helyi közösségi élet fejlesztése és bővítése érdekében. Legfeljebb városi szintű közösségfejlesztő esemény megszervezésére, amely hozzájárul a helyi civil szervezetek és egyházi jogi személyek közösségépítő tevékenységeinek megőrzéséhez vagy bővítéséhez.

Példaként elhangzott, hogy a pályázat szólhat kulturális események - fesztiválok vagy helyi kulturális programok - megvalósítására, illetve szervezetek kulturális programjainak bővítésére, fejlesztésére, a kulturális tevékenységek bemutatási lehetőségének szélesítésével, feltételeik javításával. De lehet pályázni például alkotótáborok szervezésére, kulturális és művészeti tanfolyamok vagy foglalkozások szervezésére, kulturális érzékenyítésre, szemléletformálást célzó programok megvalósítására, különös tekintettel a fiatalkorúakra és a szép korúakra.

A fórumom megjelentek érdeklődéssel fogadták a pályázati lehetőségeket, és több kérdést is feltettek Horváth Attilánénak, a HACS elnökének, valamint Németh Péter Istvánnak, a CLLD Munkaszervezet vezetőjének.

Galéria (29 kép)

Összes kép letöltése