2 év börtönt kapott kifosztásért

Vissza a címlapra
2 év börtönt kapott kifosztásért

A Kiskunhalasi Járásbíróság 2 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 52 éves nőt, akivel szemben kifosztás miatt emeltek vádat.

A vádlott 2019. február 22-én egy férfi ismerősével italozott együtt Kisszálláson, több italkimérő helyen. Ezt követően a férfi házába mentek, ahol szexuális kapcsolatot létesítettek, majd a vádlott kölcsönkért a férfitől 20.000 forintot, aki ezt átadta neki.

Ezután a vádlott a ház kamrájából különböző élelmiszereket vett magához, majd megjelent a férfi nagynénje, és követelte az élelmiszerek árát a vádlottól, aki a kölcsönkért 20.000 forintból 10.000 forintot visszaadott, majd elhagyta a házat.

Rövidesen azonban visszatért és a nyitott ajtón keresztül bement az alvó férfi szobájába, ahonnan 1.480.000 forintot lopott el. A férfi ekkor felébredt, a vádlott után szaladt, azonban olyan részeg volt, hogy nem volt képes megakadályozni a pénz ellopását.

Egy szomszéd észlelte a történteket, a vádlottat azonban nem tudta visszatartani. Az okozott kár nem térült meg, azt a vádlott köteles visszafizetni a bíróság ítélete alapján.

Az ítélet jogerős.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya