141 millióból épülhet kerékpárút

Vissza a címlapra
141 millióból épülhet kerékpárút

Kiskunfélegyháza - Száznegyvenegy millió forint összegű támogatást nyert a város kerékpárút-fejlesztésre, melyből megépülhet a Bercsényi utca- Mezőgazdasági bolt közötti bicikliút.

A támogatás önerőt nem igénylő, tehát 100 százalékos intenzitású - számolt be az újabb pályázati sikerről Kapus Krisztián polgármester.

Kerékpárút-fejlesztésre 2,45 milliárd forint központi keret állt rendelkezésre. Az igényelhető támogatás mértéke maximálisan bruttó 200 millió forint volt. A szaktárcához közel negyven pályázat futott be, melyből tizenkettő bizonyult sikeresnek: ezek egyike a kiskunfélegyházi.

A rendelkezésre álló keretből nem csak az 1,2 kilométer hosszú, 2-2,8 méter széles kerékpárútra futja, hanem a projekt keretében kialakítják a Szolnok-Lakitelek vasútvonalon a jelzőlámpás vasúti átjárót, valamint a „Félegyházi Vízfolyáson” egy kerékpáros híd is készül. A beruházás a közbeszerzési eljárástól függően, még az idén befejeződhet, de legkésőbb jövő év elejére el kell készülni a munkával.

A kerékpárút-hálózat kiépítése nem áll meg, hiszen a 451-es számú úton, a Szentes-Kiskunfélegyháza közötti nagyfelújítás részeként megépülő bicikliút rácsatlakozik majd a csongrádi útban lévővel. Tervben van továbbá a Kecskemét-Kiskunfélegyháza közötti kerékpárút kiépítése is - tette hozzá a polgármester.

(Félegyházi Hírek)