Részeg utas rántotta el a kormányt – árokba borult a személyautó

Vissza a címlapra
Részeg utas rántotta el a kormányt – árokba borult a személyautó

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és járművezetés tiltott átengedése miatt vádat emelt egy ittas, hartai férfivel szemben, aki a vele együtt italozó nőismerősével vitette magát haza, de útközben úgy összevitatkoztak, hogy a férfi félrerántotta a kormányt és az árokban kötöttek ki. Mindkettejüknek bíróság előtt kell felelnie.

A 42 éves hartai férfi 2016. április 3-án este Dunapatajon együtt italozott 25 éves helybéli nőismerősével, aki szintén ittas állapotba került. A férfi éjfél körül megkérte a nőt, hogy szállítsa őt haza az autójával. Bár a nőnek sosem volt vezetői engedélye, a kérésnek eleget téve beült a férfi autójába, és ittasan az 51. számú főúton Harta irányába hajtott. A gépkocsiban a vádlottak között szóváltás alakult ki, melynek során a férfi a jármű kormányát megragadva, azt maga felé, jobbra rántotta. A nő a baleset elhárítása érdekében balra kormányozta az autót, mely miatt az út jobb oldali padkájára sodródott, végül az árokban a feje tetejére borulva állt meg.

A baleset következtében a nő 8 napon belül gyógyuló, könnyű, hámhorzsolásos és kisebb repesztett sérüléseket szenvedett el. A férfi azzal, hogy a kormányt jobbra rántotta, a nő életét, testi épségét szándékosan veszélyeztette. A nő szervezetében 1,34 ezrelék véralkohol-koncentráció volt.

Az ügyészség a férfit közlekedés biztonsága elleni bűntettel és járművezetés tiltott átengedésének vétségével vádolja, vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A nőnek ittas járművezetés vétsége miatt kell felelnie.

A büntetlen előéletű vádlottak ügyében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.