Könnyed győzelem az UTE ellen

Vissza a címlapra

A ScoreGoal hazai pályán fogadta az utolsó előtti helyen álló UTE csapatát, és magabiztos játékkal, a második félidőben felőrölve a vendégek védelmét, végül 9-2-re diadalmaskodtak.

A mérkőzés gyors hazai góllal kezdődött, a 2. percben Ferenczi szánta el magát távolról, és a lábak között utat találva a labda, a kapu jobb alsó sarkában kötött ki (1-0). Az UTE védekezésre rendezkedett be, amit az első félidőben igen nagy szorgalommal és hatékonysággal sikerült is megvalósítaniuk. A hazaiak birtokolták többet a labdát, ám helyzetig nem nagyon sikerült eljutniuk, ha pedig sikerült is feltörni a masszív vendég védelmet, vagy a kapus hárított, vagy pedig cél tévesztett a kecskeméti löket. A 9. percben aztán Kovács J. kapott a szélen egy „forintos" labdát, amit megköszönve, szépen ki is lőtte a jobb felsőt(2-0).

A félidő hátralévő részében a biztos vezetés tudatában a hazai alakulat kicsit bealudt a mérkőzésbe, labdajáratáson túl nem igen volt használható helyzete, míg az UTE szórványos kontrái nem igazán jelentettek veszélyt Gyenes kapujára.

A második félidő gyors hazai góllal kezdődött, Valkai fordult le védőjéről, és szépen gurított a kapus mellett a kapuba (3-0). Majd pár perc múlva, Marozsi lőtte keresztbe a labdát, amit a meglepett hálóőr elnézett és az a lábai alatt a kapuban kötött ki (4-0).

A mérkőzés ezen etapjában már jobban harapott a hazai alakulat, és fáradt a vendég csapat. Egymás után érkeztek a scoregoalos helyzetek, ami vagy a kapufán halt el, vagy védett jó ütemben a vendégek portása. Szinte egykapuzott a kecskeméti gárda. Kovács Zs. önzetlen passzából Marsa növelte az előnyt (5-0), majd Györe villant meg, és átcikázva a védők között, szépségdíjas gólt szerzett (6-0). A 31. percben aztán újra Marsa lőtt gólt, Móra nagyszerű visszapasszából (7-0)

A mérkőzés utolsó perceire az érdemi kérdések eldőltek, a kérdés már csak az maradt, mennyi lesz a különbség. Az UTE-nak a szépítést a 38. percben jött össze, egy lefordulást követően mattolták Gyenes kapuját.(7-1) Ám a hazaiak nem gondolták, hogy itt lenne a meccs vége, előbb Móra vágta be a labdát, egy igazán szépen kijátszott helyzet után (8-1), majd Valkai került kihagyhatatlan helyzetbe (9-1). És amikor már mindenki azt hitte, hogy itt a meccs vége, egy utolsó UTE kontra, majd egy megpattanó lövés, és máris szépített a budapesti alakulat (9-2).

Góllövők: Kovács J. Valkai 2, Marsa 2, Móra, Györe, Ferenczi, Marozsi.

Cserenkó Szabolcs: "Alapvetően rendben van az eredmény, hiszen fontos volt a 3 pont begyűjtése. Azonban még egy ilyen meccs után is van, amivel nem vagyok teljes mértékben megelégedve, ugyan rengeteget volt nálunk a labda, jól játszottunk, mégis kaptunk két buta gólt. Erre a jövőben figyelni kell. Pénteken megyünk Dunakeszire, igaz felsőházas derbire, most már minden idegszálunkkal erre a meccsre kell koncentrálnunk".