Óriási sikert aratott a Pótszék Társulat az Ifjúsági Otthonban

Vissza a címlapra

Megint egy sikeres előadás, igazi premier hangulat a Pótszék Társulat előadásán. Január 18-án, szerdán Kecskeméten adták elő - Szentkirály és Kiskunmajsa után - a "Helyet az ifjúságnak" című vígjátékot.

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban még soha nem voltak ilyen sokan felnőtt színházi előadáson: minden jegy elkelt és még az erkélyt is meg kellett nyitni. A közönség az első perctől kezdve együtt élt a darabbal, amit felszabadult nevetés, valamint újra és újra felcsattanó taps jelzett.

Jelenleg két darab, a "Sylvia" és a "Helyet az ifjúságnak" fut párhuzamosan a Pótszék repertoárjában.

Január 21-én szombaton Nyárlőrincen, február 11-én Izsákon, április 2-án pedig Budapesten lesz látható a "Helyet az ifjúságnak" című darab.

Gulyás László rendezőt kérdeztük, hogy mit gondol, mi a Pótszék Társulat sikerének titka, hiszen a március 11-i hódmezővásárhelyi előadás már most teltházas, ráadásul színházi bérlet keretében. Továbbá szeptemberre is vannak már lekötött előadások.

- Ha röviden kell válaszolnom, akkor csak annyit mondanék, hogy az egymás iránti szeretet, a rengeteg munka, és támogatóink segítsége a „titok". Természetesen nagyon jók a darabok és jók a karakterek is. Ha a színpadon lévők jó hangulatban, lelkiismeretesen teszik a dolgukat, akkor ez átragad a közönségre is. Azt gondolom, hogy a Pótszék sikerének alapköve a társulaton belüli szellemi szabadság, összetartás és az elfogadás. Mindig kiállunk egymásért, egymás mellett. Ez úgy hiszem, jó recept lehet a hétköznapi életben is.

A Pótszék Társulat legközelebbi kecskeméti előadása a tavalyi nagysikerű Sylvia 2017. február 25-én lesz a Ruszt József Stúdió Színházban. Jegyek már kaphatók a Katona József Színház jegypénztárában.

(Fotók: Seres Ferenc)