6
márc

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny legeredményesebbjei a Református Általános Iskola, a Bányai és a Bolyai gimnáziumok

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny legeredményesebbjei a Református Általános Iskola, a Bányai és a Bolyai gimnáziumok

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának legeredményesebb általános iskolája, a Kecskeméti Református Általános Iskola volt. A verseny legeredményesebb 8 osztályos gimnáziuma a Bányai Júlia Gimnázium, a Dél-alföldi régió legeredményesebb 4 osztályos gimnáziumaként pedig a Bolyai János Gimnázium vehette át a vándorserleget. Az iskolákon kívül 197 diák kapott a Református Újkollégiumban szombaton rendezett eredményhirdetésen elismerést. (A fotón az országos döntőbe jutottak láthatók)

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben immár 27. alkalommal rendezi meg a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. Mint korábban megírtuk, a kétfordulós (területi, országos) verseny egyik Bács-Kiskun megyei helyszíne a Református Újkollégium volt február 19-én. A verseny napján a Református Általános Iskola 16, és a Református Gimnázium 11 tantermében közel 800 diák töltötte ki a feladatlapot. Közülük a legeredményesebb 197 kapott elismerést most szombaton.

- A Kecskeméti Református Általános Iskola 2016-ban negyedszer adott helyszínt a verseny megyei fordulójának - mondta köszöntőjében Dr. Szabó Ildikó, az iskola igazgatónője. - Pedagógusaink egy emberként vállalták fel e nemes vetélkedés ügyét. A komoly feladat összehangolt, egymásra figyelő csapatmunkát kívánt mindenkitől... Az pedig büszkeséggel töltött el a bennünket, hogy a vándorserleget megőrizhettük. Hiszen ez azt jelenti, hogy négyszer egymás után a megyében a legtöbb pontot elért általános iskola lehettünk.

* Dr. Szabó Ildikó, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatónője (balról) immár véglegesen átvette a verseny legeredményesebb általános iskolájának járó vándorserleget.

Az idei verseny első fordulóján egyébként 67.166 diák indult. Közülük 16.565 volt határainkon túli: felvidéki, erdélyi, kárpátaljai, és vajdasági magyar diák. Bács-Kiskun megyében 12 város 18 iskolájában zajlott a megyei forduló, 3.190 résztvevővel. A cikk vezető fotóján (írásunk elején) pedig azok láthatók, akik Bács-Kiskun megyét képviselik majd a Kecskeméten 2016. március 23-25. között rendezett országos döntőben.

Az eredményhirdető ünnepséget táncos-zenés köszöntővel kezdték: a Hírös Néptánc Tano-da jóvoltából. A két táncos, Mikesi Júlia a házigazda Kecskeméti Református Általános Iskola diákja, Kozák Zsombor pedig a Katona József Gimnázium tanulója volt. Magyarszováti táncokat adtak elő, amit Csuma Sándor és Nagy Erika tanított be. A talpalávalót a Bartók Béla-díjas Hegedűs együttes húzta. A prímás Hegedűs Zoltán, brácsán Anka Péter játszott, aki valamikor a Református Iskola tanulója volt, nagybőgőn pedig Varjasi László működött közre.

Az eredményhirdetésen Kecskemét város képviseletében Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Hörcsök Imre önkormányzati képviselő, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke, Leviczky Cirill önkormányzati képviselő, a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság elnöke, továbbá Mák Kornél alpolgármester adtak át díjakat.

Díjátadók voltak még Varga László, a PADMA Alapítvány elnöke, Györgyiné dr. Koncz Judit, a KLIK Kecskeméti Tankerületének igazgatója, Dr. Szabó Ildikó, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgató asszonya, Szenes Mártonné, a Kecskeméti Református Gimnázium igazgató asszonya, Böröczki Mária, a MATEGYE Alapítvány kuratóriumának elnöke, Dr. Lukács Lajos, a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium igazgatója, Körmöczi Bulcsú, a Kecskeméti Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola igazgatója, Nademlejnskyné Toók Lilla, a 2. osztályos feladatsor lektora, Nagyné Lelkes Anikó, a 3. osztályos feladatsor összeállítója, Héjja Norbert, a 4. osztályos feladatsor összeállítója, Bukorné Kovács Beáta, az 5. osztályos feladatsor összeállítója, Nagy Tibor, a 6. osztályos feladatsor összeállítója, Aszódiné Pálfi Edit, a 7. osztályos feladatsor összeállítója, Reiter István, a 7. osztályos feladatsor lektora, Ádám Mihályné Rapcsó Ibolya, aki Kalocsán bonyolította le a versenyt, Szász Katalin, aki Kiskőrösön bonyolította le a versenyt, Nagyné Vincze Margit, aki Baján bonyolította le a versenyt, Hajagosné Kovács Diána, Jámborné Márkus Emőke, és Csősz Győzőné Pető Krisztina, akik a kecskeméti helyszínen bonyolították le a versenyt, Fáriné Boros Erika, a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatója, Varga Judit, a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium igazgatója, dr. Hegedűsné Kállai Judit, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola intézményvezető-helyettese, Mészáros Zsófia, a Logiscool Kecskemét vezetője, és B. Tóth Ferenc, a HÍRÖS Lovarda tulajdonosa.

A videón az eredményhirdetés teljes egészében látható, alatta pedig a keol.hu képgalériáját (167 fotót) nézhetik meg.

Eredménylista ITT

Galéria - 167 kép

Összes kép letöltése

Kecskemét - Korábbi hírek

Ez lesz a Hírös7 szerdai programja

Ez lesz a Hírös7 szerdai programja

Szombat óta tart Kecskemét fesztiválja, a Hírös7, és egy héten keresztül szórakoztatja majd a látogatókat. Ez lesz a szerdai (2017. augusztus 23.) program.

Közép-európai Matematika Olimpia: Kecskeméti diák is utazott Litvániába

Közép-európai Matematika Olimpia: Kecskeméti diák is utazott Litvániába

Elindult a magyar csapat Litvániába, a Közép-európai Matematika Olimpiára. A csapat tagja Simon Dániel Gábor (a fotón balról a második), a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium 11. osztályos diákja. Tanárai: Varga József, Pósa Lajos, Szűcs Gábor, és Dobos Sándor.

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztés Fórumot tartottak a Városházán

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztés Fórumot tartottak a Városházán

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 18. alkalommal rendezett Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumot. Az eseményre főként a mezőgazdasággal foglalkozókat várták, hiszen a fórum fő témái a 2014-2020-as Európai Uniós tervezési időszak gazdákat érintő kérdései voltak - tudósított a hiros.hu

Három nap alatt kétszer riasztották a kecskeméti Gripeneket

Három nap alatt kétszer riasztották a kecskeméti Gripeneket

Egy Boeing-típusú személyszállító repülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség kecskeméti Gripenjeit vasárnap kora délután. Kedden pedig egy Olaszországból Budapestre tartó személyszállító repülőgép miatt kellett felszállniuk.

Tizenöt bemutatót tervez az új évadban a kecskeméti Katona József Színház

Tizenöt bemutatót tervez az új évadban a kecskeméti Katona József Színház

Mint korábban, május 2-án már megírtuk, 15 bemutatóval készül a kecskeméti színház társulata az új évadra. Az augusztus 22-én megtartott társulati ülésen Cseke Péter megerősítette: ismét indul az igazgatói pályázaton, amelyet várhatóan ősszel ír ki a kecskeméti önkormányzat.

Nemzedékek közötti kommunikáció – előadás a Tudomány és Művészetek Házában

Nemzedékek közötti kommunikáció – előadás a Tudomány és Művészetek Házában

A nemzedékek közötti kommunikáció volt a témája annak az előadásnak, amelyet Dr. Harsányi Ernő kandidátus tartott augusztus 21-én a Tudomány és Művészetek Házában. A rendezvény a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat „Tudás, hagyomány, közösség" című programsorozatának újabb állomásaként valósult meg.

Augusztus 25: Állatkertek Éjszakája a Kecskeméti Vadaskertben

Augusztus 25: Állatkertek Éjszakája a Kecskeméti Vadaskertben

Fáklyafényes hangulatvarázs, és minden eddiginél színesebb programok lesznek pénteken, az egyedülálló esten. Várjuk a látogatókat, hogy tekintsék meg Bács-Kiskun megye leglátogatottabb közgyűjteményét éjszaka is.

6 órás ultrafutás lesz szombaton Kecskeméten

6 órás ultrafutás lesz szombaton Kecskeméten

A IUSTITIA Egyesület augusztus 26-án (szombaton) immár 3. alkalommal rendezi meg a 6 órás ultrafutást Kecskeméten. A korábbiakkal egyezően most is lehetőség lesz 1-2-4 órás futamot választani. Az indulási időpontja: 10 óra és utána egész órakor. Részletes versenykiírás a www.iusegy.com honlapon. (A fotó illusztráció)

Tíz éve szentelték fel a műkertvárosi Assisi Szent Ferenc kápolnát

Tíz éve szentelték fel a műkertvárosi Assisi Szent Ferenc kápolnát

Változatos programokkal ünnepli szeptember utolsó hétvégéjén és október első hetében az Assisi Szent Ferenc templom felszentelésének 10. évfordulóját a műkertvárosi katolikus hívőközösség. Széleskörű civil és vállalkozói összefogás, közadakozás tette lehetővé annak idején a kápolna megépítését. A munkálatok 2004-ben kezdődtek, végül 2007. szeptember 30-án áldotta meg Isten műkerti házát dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek. (Fotó: Mátyus István - archív)

Elkezdődött a Mathiász János Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Elkezdődött a Mathiász János Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Elkezdődött a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Mathiász János Általános Iskolájának energetikai korszerűsítése a Széchenyi 2020 program keretén belül. A beruházás során megvalósul az intézmény homlokzati és padlásszigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje, valamint a fűtés korszerűsítése, amely egy napelemes rendszerrel is bővül. A projekt 160.705.800,- Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

Ez lesz a Hírös7 keddi programja

Ez lesz a Hírös7 keddi programja

Szombat óta tart Kecskemét fesztiválja, a Hírös7, és egy héten keresztül szórakoztatja majd a látogatókat. Ez lesz a keddi (2017. augusztus 22.) program.

Bíróság elé kerül a parfümöket rabló kecskeméti nő

Bíróság elé kerül a parfümöket rabló kecskeméti nő

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 35 éves kecskeméti nő ellen, aki 2016. július 12-én egy kecskeméti drogériából parfümöket rabolt, valamint ugyanezen üzletlánc sérelmére lopásokat is elkövetett.

A Wojtyla Házat is felkereste Wadowice alpolgármestere

A Wojtyla Házat is felkereste Wadowice alpolgármestere

Hivatalos kecskeméti látogatása alkalmával a Wojtyla Barátság Központba is ellátogatott Ewa Calus Wadowice alpolgármester asszonya.

Harmadik alkalommal is sikeres volt a Jóga a Dombtetőn

Harmadik alkalommal is sikeres volt a Jóga a Dombtetőn

2017. augusztus 19-én harmadik alkalommal rendezték meg a Jóga a Dombtetőn programot a Szabadidőközpontban.

Ez lesz a Hírös7 hétfői programja

Ez lesz a Hírös7 hétfői programja

Két napja megkezdődött Kecskemét fesztiválja, a Hírös7, és egy héten keresztül szórakoztatja majd a látogatókat. Ez lesz a hétfői (2017. augusztus 21.) program.

Csodálatos alkotások születtek a Phoenix Mecano Alkotótáborban

Csodálatos alkotások születtek a Phoenix Mecano Alkotótáborban

Ünnepélyes keretek között került sor a kecskeméti művésztanárokból és fiatal tehetségekből álló Phoenix Mecano Alkotótábor zárására a Baranya megyei Máriakéménden. Az eseményen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere, dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ügyvezető igazgatója és Jeszán Csabáné, Máriakéménd polgármestere is. Az inspiráló környezetben rengeteg értékes alkotás született tíz nap alatt, melyeket megtekinthették a vendégek a záró rendezvényen.

Augusztus 20. - Ünnepi megemlékezést tartottak Kecskeméten

Augusztus 20. - Ünnepi megemlékezést tartottak Kecskeméten

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a Nagytemplom mögött álló Szent István szobornál köszöntötték a kecskemétiek augusztus 20-át, államalapításunk és az új kenyér ünnepét. Az esemény egyben a Magyarok Kenyere Ünnep Bács-Kiskun megyei rendezvénye is volt.

Hajdú László 6. lett a masters vizes világbajnokságon 100 méteres hátúszásban

Hajdú László 6. lett a masters vizes világbajnokságon 100 méteres hátúszásban

Újabb pontszerző helyezést ért el a magyarországi masters vizes világbajnokságon korosztályában a kecskeméti Hajdú László.

Ez a legnépszerűbb standok egyike a Hírös7 Fesztiválon

Ez a legnépszerűbb standok egyike a Hírös7 Fesztiválon

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és testvérmegyéje, az erdélyi Hargita megye közösen vesz részt az idei Hírös7 Fesztiválon. A két megye közös standja - ahol a méltán híres Csíki sört is árulják - az egyik legnépszerűbb jelenleg a fesztiválon.

Csütörtökön temetik Székely Györgyöt a Kecskeméti Református Temetőben

Csütörtökön temetik Székely Györgyöt a Kecskeméti Református Temetőben

Fájó szívvel tudatjuk, hogy tragikus baleset következtében elhunyt férjem, édesapánk, Székely György temetése 2017. augusztus 24-én, csütörtökön 15 órakor lesz a Kecskeméti Református Temetőben, az evangélikus egyház szertartása szerint - tudatták hírportálunkkal Székelyné Kőrösi Ilona, Székely Gábor és Székely György Tamás.

Kerekegyházáért díjat kaptak a Kereki Nótások

Kerekegyházáért díjat kaptak a Kereki Nótások

A kecskeméti Szabó Sándor által vezetett Kereki Nótások ünnepi képviselő testületi ülésen vehették át Kerekegyháza város legmagasabb kitüntetését, a Kerekegyházáért díjat augusztus 20-a alkalmából.

Történelmi Íjász Eb lesz a Szabadidőközpontban

Történelmi Íjász Eb lesz a Szabadidőközpontban

Augusztus 22-26. között a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendezik meg a Történelmi Íjász Európa bajnokságot. Az eseményt a kecskeméti Hírös7 Fesztivállal, és a Smuta törzs rendezésében zajló Kassai Lovasíjász Világkupával egyidejűleg tartják.

Úszni vágyó gyerekek jelentkezését várja az úszószakosztály

Úszni vágyó gyerekek jelentkezését várja az úszószakosztály

A Kecskeméti Sportiskola Úszószakosztályának vezetősége felhívja az úszni vágyó gyerekek és szüleik figyelmét a 2017. augusztus 28. és szeptember 18. közötti jelentkezésre.

Bács-Kiskun archív

Most szép lenni…Önkéntes Területvédelmi Tartalékosnak

Most szép lenni…Önkéntes Területvédelmi Tartalékosnak

A „Most szép lenni katonának" helyett akár azt is énekelhetnénk, hogy „Most szép lenni Önkéntes Területvédelmi Tartalékosnak", mivel a Magyar Honvédség átalakítja és megújítja önkéntes tartalékos rendszerét, melynek új elemeként, a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát.

Komplex turisztikai fejlesztés indul Kiskunhalason

Komplex turisztikai fejlesztés indul Kiskunhalason

Régen megálmodott beruházás megvalósulása kapott zöld utat Kiskunhalason: pozitív elbírálásban részesült a város gyógyhelyfejlesztési pályázata Bük, Gyula, Mezőkövesd és Sopron mellett.

Késő délutánra állt helyre az áramszolgáltatás Bács-Kiskunban

Késő délutánra állt helyre az áramszolgáltatás Bács-Kiskunban

A vasárnapi vihar miatt több ezer ügyfél maradt áram nélkül Bács-Kiskun és Békés megyében. Hétfő késő délutánra mindenhol helyreáll az áramszolgáltatás - tájékoztatta közleményben az MTI-t a Nemzeti Közművek áramszolgáltatója.

2017. évi Ősök Napja Bugacon – részletes program

2017. évi Ősök Napja Bugacon – részletes program

Most hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök Napja hagyományőrző fesztivált, amellyel a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állítanak emléket a szervezők.

Bács-Kiskun megyei települések a Badacsonytördemici Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepen

Bács-Kiskun megyei települések a Badacsonytördemici Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepen

Várhatóan idén is több Bács-Kiskun megyei település részt vesz majd a 2017. augusztus 11-13. között megrendezendő Badacsonytördemici Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepen. Tavaly ott volt Helvécia, Kunbaracs, és Bátya is a vasárnapi főzőversenyen: fotónkon a 2016-os helvéciai főző csapat, melyet Berki Krisztián olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok magyar tornász, lólengés-specialista is meglátogatott.

Tragédia Ágasegyháza és Izsák között - részletekkel és fotókkal frissítve

Tragédia Ágasegyháza és Izsák között - részletekkel és fotókkal frissítve

Mint arról korábban beszámoltunk, 2017. augusztus 4-én 17 óra 55 perc körül Ágasegyháza és Izsák között halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt.

Tragikus ütközés Ágasegyháza és Izsák között – mindkét sofőr meghalt

Tragikus ütközés Ágasegyháza és Izsák között – mindkét sofőr meghalt

Eddig tisztázatlan okból összeütközött két személyautó az 5301-es számú út 13.700-as méterszelvényénél 2017. augusztus 4-én, pénteken 17 óra 55 perc körül. A baleset következtében a két sofőr a helyszínen meghalt, egy főt sérülései miatt kórházba szállítottak.

Befőttet árul és könyveit dedikálja Stadler József Siófokon

Befőttet árul és könyveit dedikálja Stadler József Siófokon

Külföldi vásárlókban reménykedik az akasztói vállalkozó, aki most befőttből és savanyúságból csinál pénzt - írta meg a Bors.

Nagyanyját rabolta ki a férfi

Nagyanyját rabolta ki a férfi

A Kalocsai Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy 46 éves homokmégyi férfi ellen, aki 2017. február 17-én Homokmégyen bántalmazta és kirabolta a 89 éves nagyanyját.

Halálos baleset történt Felsőlajoson

Halálos baleset történt Felsőlajoson

Egy személyautó fának ütközött, vezetője pedig a helyszínen meghalt szerdán este.

A NAV levelet küld a tartozásról, túlfizetésről

A NAV levelet küld a tartozásról, túlfizetésről

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal október végéig mintegy egymillió adózót értesít arról, hogy az elmúlt évről adó-, illetve vámtartozása vagy túlfizetése van. Idén már a kivonat elején mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt: mennyit kell fizetni, illetve mennyit igényelhet vissza.

Vádemelés lopás és rablás miatt egy kalocsai fiatalkorú ellen

Vádemelés lopás és rablás miatt egy kalocsai fiatalkorú ellen

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 15 éves kalocsai fiú ellen, aki 2017. május 18-án sportcipőt lopott egy kalocsai üzletben, 2 nap múlva pedig pólót és nadrágot rabolt ugyanebből az üzletből.

További cikkek
Jelenleg itt  > 
Címlap  >  Kecskemét  >  A Zrínyi Ilona Matematikaverseny legeredményesebbjei a Református Általános Iskola, a Bányai és a Bolyai gimnáziumok