22
nov

A szociális szféra kiválóságait köszöntötte Kecskemét Közgyűlése

A szociális szféra kiválóságait köszöntötte Kecskemét Közgyűlése

A napirendi pontok tárgyalása előtt átadták a Kecskemét Szociális Ügyéért Díjakat, illetve köszöntötték a napokban miniszteri kitüntetésekben részesülteket.

A 2017 júniusi ülésen döntött a közgyűlés, hogy a szociális munka napjához kötődően Kecskemét Szociális Ügyéért Díjakat adományoz. A közgyűlés ünnepi nyitányban elhangzott, hazánkban az emberek közel egyharmada küzd szociális munkát igénylő problémával. A szociális munka egyidős az emberiséggel, a közösség, a társadalom az ebben a szférában dogozók iránti megbecsülés jeleként ünnepli e napot november 12-én.

A Közgyűlés a szociális ellátás, a hátrányos helyzetű családok támogatása területén elhivatottsággal végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül Horváth Attiláné részére a Kecskemét Szociális Ügyéért Díjat adományozza.

Horváth Attiláné 1964-ben kezdett dolgozni az egészségügyben, tevékenységét röntgenasszisztensként kezdte, 1969-től a Bács-Kiskun megyei Kórház munkatársa. Röntgenasszisztensként, majd oktatásfelelősként dolgozott, később a Személyzeti és Oktatási osztály vezetője volt. 15 évig az intézmény PR menedzsere és a Betegszolgálati Iroda Vezetője.

Feladata volt az intézeten belüli és kívüli kommunikáció megszervezése, irányítása, a tájékoztatási rendszer kiépítése, melyet nagy hozzáértéssel és jó kommunikációs készséggel végzett. Vezette a kórház Betegszolgálati és Tájékoztatási Irodáját, ahol kiváló empátiás készségével állt a betegek és a lakosság rendelkezésére. Neki köszönhető az intézményben működő zöld vonal, mely szakértői segítséget nyújt a különböző nehézségekkel küzdő emberek számára.

Komoly részt vállalt a kórház egészségnevelési munkájának irányításában, több éven keresztül segítette az iskolákban folyó egészségnevelést.

Horváth Attiláné 2008 novembere óta a Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumának elnöke, társadalmi munkában.

A Közalapítvány fő feladata a Kecskeméten élő, szociálisan hátrányos helyzetű emberek, családok támogatása, gyerekek tanulmányi támogatása, táboroztatása, szociális intézmények támogatása, időskorúak védelme.

A Közalapítvány Horváth Attiláné elnökségével komoly elismertséget és tekintélyt szerzett. Szociális érzékenysége, empátia készsége, teherbírása páratlan.

„Mindenki annyit ér, amennyit más javára tesz." Ez a hitvallás határozta meg egész életét és pályáját.

A Közgyűlés a szociális ellátás, az idősgondozás területén elhivatottsággal végzett több évtizedes szakmai munkája elismeréséül a Margaréta Otthon Demens Betegeket Ellátó Részlegének a Kecskemét Szociális Ügyéért Díjat adományozza.

A részleg nevében a díjat Seresné Fekete Kinga vette át.

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Margaréta Otthonában évek óta külön részlegen működik a demencia kórképben szenvedő lakók ellátása. Ezen a részlegen az egészségügyi és mentális problémák komplex kezelése történik, melynek eredményeként a lakók állapota sokáig szinten tartható, betegségük lassabb lefolyású.

A munka során elsődleges a lakók egyénre szabott gondozása. Ehhez nagyban hozzájárul, hogy az osztályon dolgozó kollégák évek óta egy munkacsoportot alkotnak a foglalkoztatás szervező, illetve mentálhigiénés munkatárssal, mely mára egy rendkívül jól működő részleget eredményezett.

A speciális igényű lakók ellátása fokozottabb pszichés igénybevételt jelent, mégsem jellemző a dolgozói elvándorlás.

A gondos ellátás és a mindennapos foglalkoztatás mellett fontosnak tartják a hozzátartozók bevonását az intézmény életébe, mely nagyban elősegíti a lakó beilleszkedését, egészségi és mentális állapotának megőrzését.

A részleg munkáját Seresné Fekete Kinga osztályvezető ápoló irányítja.

A részleg munkatársai:

Forgács Dávid szociális és mentálhigiénés munkatárs és az ápoló-gondozó kollégák: Almási Nikolett, Balázs Éva, Bognár Ferencné, Kecskeméti Petra, Kis Imréné, Taskó Ildikó, Nyári Ildikó, Vura Magdolna, Zana Zoltánné.

Az ünnep alkalmából a közgyűlésen azokat a szakembereket is köszöntötték, akik ugyanezen alkalomból rangos állami kitűntetésben részesültek.

A Batthyány-Strattmann László születésének évfordulója alkalmából rendezett központi ünnepségen Pro Sanitate Díj-ban részesült Dr. Macsári Mária Zsuzsanna, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala Családtámogatási és Társadalombiztosítási főosztályvezető-helyettese, a Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztály vezetője az egészségügyi ellátás érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként.

Az emberi erőforrások minisztere szakmai díjakat adott át a Szociális Munka Napja és a gyermekvédelmi törvény 20. évfordulója alkalmából.

A szociális ellátás és az idősgondozás területén végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű szakmai munkája elismeréséül Pro Caritate díjat vehetett át Dr. Svébisné Juhász Márta a Kecskeméti Református Egyházközség Sion Nyugdíjasháza és Gondozási Központja igazgatója

Ugyanebből az alkalomból a gyermekvédelem, a gyermek- és ifjúságügy területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Szent Kristóf a Gyermekekért Díjban részesült Szűcsné Lakatos Magdolna, a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája középiskolai tanára.

A Szociális Munka Napja alkalmából, Kecskemét egészségügyi és szociális ellátásában végzett kiemelkedő intézményvezetői tevékenysége, több évtizedes példamutató munkája elismeréseként az önkormányzat szeretné elismerését kifejezni Dr. Kellermann Péternek, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága főigazgatójának.

Dr. Kellermann Péter az alapellátásban eltöltött négy évtizedes pályafutása alatt elévülhetetlen érdemeket szerzett a város egészségügyi alapellátásának szakmai és infrastrukturális fejlesztésében, a szociális ellátás színvonalának emelésében, működésének racionalizálásában.

Az ünnepeltek tiszteletére Molnár Fanni, az M. Bodon Pál Zeneiskola növendéke játszott fuvolán, felkészítő tanára Vincze Tünde, zongorán kísért: Nemes Dóra.

Galéria - 22 kép

Összes kép letöltése

Kecskemét - Korábbi hírek

Pénteken rendezik az idei év utolsó utolsó Éjszakai Forgatagát

Pénteken rendezik az idei év utolsó utolsó Éjszakai Forgatagát

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 2017. december 15-én rendezi a 2017-es esztendő utolsó Éjszakai Forgatagát. A megszokotthoz hasonlóan a szervezők érdekes, interaktív programokkal, versenyekkel várják az érdeklődőket.

Országos csúcsokkal zárják az évet a BÁCSVÍZ-KVSC búvárúszói

Országos csúcsokkal zárják az évet a BÁCSVÍZ-KVSC búvárúszói

Parádés versennyel búcsúzhatnak az évtől a kecskeméti uszonyosúszók, mert a 2017. december 9-én, a Kecskeméti Fürdőben megrendezett V. Rövidpályás Uszonyos és Búvárúszó Országos Bajnokságon 7 országos csúcs úsztak és 17 országos bajnoki címet szereztek. A kecskeméti csapat mérlege az egynapos viadal végén: 18 arany-, 9 ezüst- és 5 bronzérem, ami a legeredményesebb rövidpályás versenyük az országos bajnokságok tekintetében. A legeredményesebb a gyermek korosztályos Szili Ágnes lett, aki hat egyéni versenyszámából mind a hatot megnyerte, valamint egy országos csúcsot is úszott.

„LABDAKARÁCSONY” - Jótékonysági gyűjtést szerveztek a KESI-s utánpótlás kézilabdások

„LABDAKARÁCSONY” - Jótékonysági gyűjtést szerveztek a KESI-s utánpótlás kézilabdások

A KESI-s utánpótlás kézilabdások „LABDAKARÁCSONY" elnevezéssel jótékony célú karácsonyi gyűjtést szerveztek a Juhar utcai iskolások számára. Az akcióról Vazul Zsolt, a Kecskeméti Sportiskola Kézilabda Szakosztályának vezetője küldött beszámolót és fotókat hírportálunknak.

Elismeréseket adtak át a Bács-Kiskun Megyei Kórház Ünnepi Vezető Testületi Ülésén

Elismeréseket adtak át a Bács-Kiskun Megyei Kórház Ünnepi Vezető Testületi Ülésén

Ünnepi Vezető Testületi Ülést tartott a Bács-Kiskun Megyei Kórház 2017. december 11-én, hétfőn a Három Gúnár Rendezvényházban. Az ünnepi ülésen a kórház vezető beosztású munkatársain kívül részt vett Dr. Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, Kovács Ernő kormánymegbízott, és Dr. Kellermann Péter, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Kecskeméti Igazgatósága főigazgató főorvosa.

„Aranyos vetélkedő” a teátrumban - kettős Református Általános Iskolai sikerrel

„Aranyos vetélkedő” a teátrumban - kettős Református Általános Iskolai sikerrel

Versmondó gyerekekkel telt meg a Ruszt Stúdió Színház nézőtere a napokban. A kecskeméti színház Színészek az Ifjúságért Alapítványa hívta meg a fiatalokat a teátrumba, hogy versekkel emlékezzenek Arany János születésének 200. évfordulójára. (A fotón a 11-12 éves korosztály 1. helyezettje, Hamza Máté, a Kecskeméti Református Általános Iskola tanulója)

Menő menzák - Országos sajtótájékoztató a kecskeméti Béke iskola ebédlőjében

Menő menzák - Országos sajtótájékoztató a kecskeméti Béke iskola ebédlőjében

A gyermekek étkezési kultúrájának, étkezési körülményeinek javítását célzó Menő menzák az iskolában című, szeptemberben lezárult pályázat keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 314 iskolai alapítvány kérelmét támogatta összesen csaknem hatmilliárd forint értékben - jelentette be a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Kecskeméten, a Béke Általános Iskola ebédlőjében. A sajtótájékoztatón Kecskemét városvezetése részéről Engert Jakabné és Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselők voltak jelen.

A kecskeméti Hírös Judo Sport Egyesület eredményei

A kecskeméti Hírös Judo Sport Egyesület eredményei

Mikulás Kupa Regionális Judo Verseny, Cegléd, 2017. december 08. (A képen balról jobbra: Kovács Benedek, Bajáki Milán, Barcsik Zoltán edző, Szekeres Kata Sára, Szécsényi Gábor, Lakó Botond)

Tehetséges tanulók sikerei az Arany János iskolában

Tehetséges tanulók sikerei az Arany János iskolában

A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola kezdetektől fogva tehetséggondozó iskola. Komplex tehetséggondozás folyik az iskolában, a gardneri tehetségterületeken. Az iskola Európai és Akkreditált Kiváló Tehetségpont. Számtalan tanulmányi, művészeti és sporteredménnyel büszkélkedhet. A 2017-2018-as tanév első negyedévének legkiemelkedőbb városi, megyei, regionális, országos és nemzetközi eredményeit mutatjuk be. Gratulálunk a felkészítő pedagógusoknak és a tehetséges diákoknak.

Árokba borult egy autó a szentkirályi úton

Árokba borult egy autó a szentkirályi úton

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsi hétfő reggel Bács-Kiskun megyében, a Kecskemét és Szentkirály közötti úton.

Kecskeméti mézes sikerek a Méz- és Mézeskalács Fesztiválon

Kecskeméti mézes sikerek a Méz- és Mézeskalács Fesztiválon

A 10. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon szombaton hirdették ki a fajtamézek versenyének eredményét és az idei év legjobb mézét.

Jótékonykodó kecskeméti katonák

Jótékonykodó kecskeméti katonák

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni. (Fotó: Munka közben Durgó Tamás őrnagy, Koncsik István a Kecskeméti Szent László Club elnöke és Gáldonyi Sándor százados)

Megújuló szakok, új ösztöndíjak, vadonatúj SMART-campus a Neumann János Egyetemen

Megújuló szakok, új ösztöndíjak, vadonatúj SMART-campus a Neumann János Egyetemen

Nyílt napra várja leendő hallgatóit és szüleiket Kecskeméten az egyetem Gazdaságtudományi Kara.

Jótékony célú filléres börzét rendezett a Lions Klub

Jótékony célú filléres börzét rendezett a Lions Klub

2017. december 9-10-én tartott Karácsonyi filléres börzét az Első Kecskeméti Lions Klub, a Lánchíd Utcai Általános Iskola sportcsarnokában. Ahol idén ingyenes vércukorszint-, és vérnyomás mérést is tartottak.

A Református Gyülekezeti Központban is sikeres volt a Karácsonyi Vásár

A Református Gyülekezeti Központban is sikeres volt a Karácsonyi Vásár

Új helyen, a Református Gyülekezeti Központban rendezte meg idén a Karácsonyi Vásárt a Kecskeméti Református Egyházközség.

Petőfiváros - Jubileumi rendezvényt tartott a Tanácsadó Testület

Petőfiváros - Jubileumi rendezvényt tartott a Tanácsadó Testület

A Petőfiváros-Felsőszéktó Tanácsadó Testület 15 éves jubileumi rendezvényét tartották 2017. december 9-én, szombaton este. (Fotók: Vincze József)

A kecskeméti „Kisnyuszi a kalapban” bekerült a Dal 2018-ba

A kecskeméti „Kisnyuszi a kalapban” bekerült a Dal 2018-ba

A kecskeméti Fourtissimo családi együttes „Kisnyuszi a kalapban" című dala bekerült a Dal 2018 legjobb harminc dala közé. Így rövidesen a Dal 2018 élő show-jában is láthatjuk majd a kecskeméti zenészeket.

Gaál József és Homoki Tamás gyújtották meg a második adventi gyertyát Kecskeméten

Gaál József és Homoki Tamás gyújtották meg a második adventi gyertyát Kecskeméten

Szombaton meggyújtották a második adventi gyertyát Kecskemét főterén. A második gyertyán Gaál József és Homoki Tamás alpolgármesterek gyújtották meg a lángot.

Bács-Kiskun archív

A retró jegyében zajlik az idei Flora Virágfesztivál Kecelen

A retró jegyében zajlik az idei Flora Virágfesztivál Kecelen

Az 1960-as, 70-es és 80-as éveket idézi meg a 31. Flora Virágfesztivál Kecelen, amelyhez tizenötödik alkalommal kapcsolódik az Országos Fazekas Kiállítás - közölte a szervező, keceli önkormányzat nevében, Gyalogné Klajkó Eszter az MTI-vel.

Soltvadkerti gyanúsítottak a Quaestor-ügyben

Soltvadkerti gyanúsítottak a Quaestor-ügyben

Öt gyanúsítottat hallgattak ki a nyomozók a napokban az úgynevezett soltvadkerti hűtlen kezeléssel kapcsolatban, amelyet a Quaestor-ügytől még 2015 decemberében különített el a nyomozó hatóság - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

10 év börtönre ítélték az élettársa megölésével vádolt nyárlőrinci férfit

10 év börtönre ítélték az élettársa megölésével vádolt nyárlőrinci férfit

Jogerősen 10 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a férfit, akit szabadszállási élettársa megölésével vádolt az ügyészség.

Vádat emeltek Mondok József izsáki polgármester ellen

Vádat emeltek Mondok József izsáki polgármester ellen

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt Mondok József izsáki polgármester ellen. A 2017. november 29-én, szerdán kiadott közleményben ugyan nem nevezik meg Mondokot, azonban a személye egyértelműen azonosítható I. rendű vádlottként az ügyészségi tájékoztatásban.

Szabadlábon érkezett, bilincsbe verve távozott a Bács-Kiskun megyei drognepper

Szabadlábon érkezett, bilincsbe verve távozott a Bács-Kiskun megyei drognepper

Jogerősen 8 év fegyházbüntetést kapott ma a Szegedi Táblabíróságon az a 41 éves mélykúti férfi, aki szokatlan módon eddig szabadlábon védekezett az eljárásban. Így az ítélet kihirdetését követően azonnal őrizetbe vették és elszállították a Csillag Börtönbe.

Bács-Kiskun megyei delegáció utazott Kínába

Bács-Kiskun megyei delegáció utazott Kínába

Kínába, Kunming városába látogatott Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke 2017. november 16-19. között.

Kigyulladt egy kisbusz az 53-as úton

Kigyulladt egy kisbusz az 53-as úton

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett 2017. november 27-én, kora reggel gy kisbusz az 53-as főút Akasztó és Kiskőrös közötti szakaszán, a 22-es kilométernél.

Legalább ezer ember búcsúzott Stadler Józseftől Akasztón

Legalább ezer ember búcsúzott Stadler Józseftől Akasztón

A 66 évesen elhunyt akasztói vállakozó temetésén legalább ezer ember gyűlt össze, hogy együtt kísérjék őt az utolsó útjára - írta meg a Bors. Stadler családja is jelen volt, három gyermeke közül ketten, Marietta és Zoltán, míg Milán távol maradt. (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Polgármesteri fórum Jakabszálláson

Polgármesteri fórum Jakabszálláson

A Bács-Kiskun megyei polgármesterek a jelen választási ciklusban hatodik alkalommal megrendezett, kétnapos polgármesteri fórumon vettek részt Jakabszálláson, az Együttműködés a helyben foglalkoztatásért program keretében. A jakabszállási Areo Hotelben tanácskoztak és ismerkedtek meg a megyét érintő, tervezett fejlesztésekkel, az igénybe vehető támogatásokkal és az induló képzésekkel, továbbá a térségi foglalkoztatás helyzetével, problémáival, megoldásaival, a vidéki élet fellendítésének lehetőségeivel.

Új elnöke van a Bács-Kiskun Megyei Agrárkamarának

Új elnöke van a Bács-Kiskun Megyei Agrárkamarának

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun megyei küldöttgyűlése 2017. november 24-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Gáspár Ferencet (a fotó bal oldalán).

Választási Informatikai képzés a Megyeházán

Választási Informatikai képzés a Megyeházán

A 2018. évi országgyűlési választást Magyarországon 2018 áprilisában vagy májusában fogják tartani, a kitűzésről a köztársasági elnök gondoskodik. Addig is azonban a választási szervek részére megkezdődik a felkészülés. Így történt ez Bács-Kiskun megyében is.

Lagzi Lajcsi trombitál Stadler temetésén

Lagzi Lajcsi trombitál Stadler temetésén

Szombat délelőtt vesznek végső búcsút Stadler Józseftől a szülőfalujában, Akasztón. Az egykori üzletember családja úgy döntött, hogy kedves ismerősét, Galambost Lajost ké­rik fel arra, hogy a temetésen gyászzenét fújjon - írta meg a Bors.

További cikkek
Jelenleg itt  > 
Címlap  >  Kecskemét  >  A szociális szféra kiválóságait köszöntötte Kecskemét Közgyűlése