18
máj

A Phoenix Mecano támogatta: Nagy Noel ismét a csúcsra ért

A Phoenix Mecano támogatta: Nagy Noel ismét a csúcsra ért

Harmadik alkalommal rendezték meg Pécsen a masters korosztály legnagyobb CrossFit versenyét, a European Masters Throwdownt (EMT). Kecskemétről Nagy Noel súlyemelő, masters világbajnok és csúcstartó képviselte hazánkat.

- Hogyan lehet, hogy súlyemelőként CrossFit versenyen látunk?

- Eddig mindhárom EMT-n indultam. 2015-ben óriási fölénnyel megnyertem a versenyt. 2016-ban „csak" 11. helyezést értem el, mivel ekkor a súlyemelés, a felnőtt olimpiai kalifikációs Európa-bajnokság volt a legfontosabb verseny. Nem tudtam megfelelően felkészülni, nem helyezhettem az ország olimpiai kvótáját a saját érdekeim elé, így ekkor nem végeztem CrossFit jellegű edzést. Idén az EMT az első félév legfontosabb versenye számomra, így a súlyemelő edzéseket kicsit hanyagoltam, helyette CrossFit gyakorlatokat végeztem. Megnöveltem a gyakorlatok ismétlésszámát, változtattam a táplálkozáson és lefogytam több, mint 10 kilogrammot.

- Hogyan sikerült a formába hozás a versenyre, milyenek voltak az esélyek?

- Erre a versenyre bárki, aki megfelel a korosztálynak és befizeti a nevezési díjat indulhat, de a versenyre kvalifikálni kell. Ez azt jelenti, hogy 3 gyakorlatsort kell bemutatni (WOD-ot), ezt rögzíteni a verseny weboldalán, majd a legjobban szereplők kapnak jogot az indulásra. Különbőz korcsoportban mindkét nem képviselteti magát. Összesen 240 atléta indult. A kvalifikáció nekem igen gyengén sikerült, mivel ekkor még nagyban a testsúly beállításommal voltam elfoglalva, de a versenyre bejutottam, és ez volt a lényeg. A papírforma alapján mindenki azt a következtetést vonhatta le, hogy nekem nyerni semmi esélyem nincs. Természetesen én tudtam, hogy ez nem így van. Én mindig, minden versenyre nyerni megyek, és majd lesz, ami lesz, de nyerni csak úgy lehet, ha a cél a győzelem, és minden mást ez alá rendelni.

- A fogyás miatt sikerült gyengén a kvalifikáció?

- Természetesen, hiszen alacsony szénhidrát bevitel mellett nagyon nehéz edzeni, és az eredmény is visszaesik. Tudtam, hogy amint megfelelő lesz a táplálkozásom, és közel 10 kilogrammal kevesebb lesz a testsúlyom, egyből meg fognak ugrani az eredményeim. Pontosan ez történt.

- Mi történt a versenyen?

- Majdnem elhibáztam az első WOD-ot, de végül folyamatosan az élbolyban szerepeltem, és az első napot 5 WOD után 1 pont vezetéssel zártam. Voltak összetett és egyszerűbb WOD-ok. súlyemelés és CrossFit gyakorlatok vegyesen. A közösségi oldalon „alapozás"-ra keresve, egy rövid videóban, mindenki végigkövetheti hogyan zajlik egy ilyen verseny. Kecskeméten is több helyen lehet CrossFit edzéseket végezni, akinek megtetszik keressen meg minket a Bóbis Gyula edzőcsarnokban, és szívesen segítünk az alapok elsajátításában. A második napon folyamatosan csökkent a versenyzők létszáma. Előbb a legjobb 12 fő, majd az utolsó két döntő WOD-ra már csak a legjobb 6 versenyző állhatott fel a gumiszőnyegre. A 9-10 WOD egy összetett gyakorlat volt, ekkor 1 pont hátrányban voltam, így nagyon szoros volt a verseny, és mindent bele kellett adnom a győzelemhez.

- Milyen volt a gyakorlat?

- 9. WOD: 3 sorozatot kellett végezni - 4 ring muscle up (gyűrűn lendületből ülő tartásba kell kerülni 4x), 3 snatch (súlyemelő szakítás 70 kg-on 3x), és ezt ismételni limitidőn belül, a leggyorsabb nyer. Kicsi testsúllyal, súlyemelőként ez számomra nagyon könnyű gyakorlat volt. Nyertem, ekkor 1 pont vezetésre tettem szert, ez nagyon kevés, tehát az utolsó WOD döntött.
10. WOD: pár perc pihenő után egy csökkenő sorozatot kellett bemutatni 8-6-4-2 db. Ahol a gyakorlat weighted pistol (20 kg-os súllyal egylábas guggolás 8x), majd shoulder to overhead (70 kg súlyt kell a fejfölé juttatni 8x). Ebben a WOD-ban végül nem sikerült nyerni, de az összetettben legnagyobb ellenfelem mögöttem végzett, így végül 3 pont előnnyel nyertem a versenyt.

- Voltak-e további magyar versenyzők?

- Igen, a különböző korosztályokban végül négy első és több dobogós helyezést sikerült elhozni a magyar csapatnak.

- Hol látunk legközelebb?

- A Phoenix Mecano Kecskemét‎ támogatásának köszönhettem az indulást, de további támogatók híján várhatóan idén már csak súlyemelő versenyen indulok a Kecskeméti TR színeiben. A legfontosabb verseny a hazai felnőtt Magyar Bajnokság lesz, ahol a fiatalok között, saját fiammal együtt fogok versenyezni, és szeretném sorozatban a 7. bajnoki címet megszerezni.

(KeSport)

Kecskemét - Korábbi hírek

Autóval „nézett be” a Temetkezési irodába Kecskeméten

Autóval „nézett be” a Temetkezési irodába Kecskeméten

Facebook bejegyzések szerint kisodródott(!) a kiskörút Posta utáni kanyarjában szerdán este egy személyautó. Ugyancsak facebook bejegyzések szerint nem sérült meg senki a balesetben. (Fotók: facebook)

A Kecskeméti Vadaskert madárkórházában meggyógyított madarakat engedtek szabadon

A Kecskeméti Vadaskert madárkórházában meggyógyított madarakat engedtek szabadon

Olyan vörös vércséket, kuvikokat, gyöngybaglyokat és füles baglyot engedtek szabadon szerdán, melyek viharok idején estek ki a fészekből, vagy sérülten kerültek a Kecskeméti Vadaskert madárkórházába - tudósított a hiros.hu

Udvari padokat fognak festeni a bankárok a Kodály iskolában

Udvari padokat fognak festeni a bankárok a Kodály iskolában

A Budapest Bank több mint 15 éve rendezi meg évente kétszer - tavasszal és ősszel - a Törődés Napja önkéntes akciósorozatát.

Törös szerint Gyurta lehet a meglepetésember

Törös szerint Gyurta lehet a meglepetésember

Törös Károly szerint Gyurta Gergely sokat profitálhat abból, hogy a világ jelenlegi legjobb edzőjével dolgozhatott.

Lassult a kecskeméti ingatlanpiac, az árak azonban még mindig kimagaslóak

Lassult a kecskeméti ingatlanpiac, az árak azonban még mindig kimagaslóak

A családi házak eladása vagy vásárlása a jellemzők komplex figyelembe vételét igényli, ebből kifolyólag mintegy másfélszer több időt vesz igénybe a folyamat, mint egy lakás esetén. A típus átlagos négyzetméterenkénti ára júniusban országos szinten 190 ezer forint volt, ami az év első felében mutatkozó 0,4%-os emelkedés eredménye. A szinte stagnáló tendencia nem meglepő, mivel ebben a szegmensben eltérően alakul mind az érdeklődők száma, mind az árak, a lakásokhoz képest kisebb pörgés jellemző.

Bács-Kiskun archív

Gyermek és tini szépségversenyt rendeztek pénteken Tőserdőn

Gyermek és tini szépségversenyt rendeztek pénteken Tőserdőn

A Tőserdőért Alapítány és a Lakiteleki Önkormányzat idén is megrendezte a Tőserdő Szépe, valamint az Országos Tiszavirág Zenei és Kulturális Fesztivált, 2017. július 14-15-én, péntek-szombaton. (Fotók: Vincze József)

Kétórás várakozás a kilépő forgalomban Tompán

Kétórás várakozás a kilépő forgalomban Tompán

Megnövekedett a várakozási idő a Tompa Közúti Határtkelőhely kilépő oldalán, a személygépjármű- és autóbusz-forgalomban, az utazóknak két órát kell várakozniuk. (Fotó: MTI)

Költségvetési csalással gyanúsították meg Mondok Józsefet

Költségvetési csalással gyanúsították meg Mondok Józsefet

Csütörtökön megtörtént a büntetőjogi felelősségre vonása is Mondok Józsefnek, aki a falusi turizmus fejlesztésére létrehozott pályázati keret 35 millió forintos támogatásával pazar vadászpanziót épített magának Izsákon. Őt és a fiát költségvetési csalás bűntettével gyanúsította meg a NAV - írta meg a 168ora.hu weboldalon a kecskeméti Rajnai Attila.

Törvénykezési szünet a Bács-Kiskun megyei bíróságokon (is)

Törvénykezési szünet a Bács-Kiskun megyei bíróságokon (is)

Szombaton, 2017. július 15-én, a Bíróságok Napjával kezdődik a bíróságokon a törvénykezési szünet, amely 2017. augusztus 20-ig tart. A törvénykezési szünet tartama alatt a bíróságok - fő szabály szerint - nem tartanak tárgyalásokat.

A lakatlan házba bezárva halálra éheztették ismerősük kutyáját

A lakatlan házba bezárva halálra éheztették ismerősük kutyáját

A Bajai Járási Ügyészség állatkínzás bűntette és sikkasztás vétsége miatt vádat emelt egy dávodi férfivel és élettársával szemben, akik ismerősük lakásában szívességből laktak, onnan azonban lassacskán mindent eladogattak, végül a kutyát magára hagyva halálra éheztették a bezárt házban.

Lezuhant egy vitorlázórepülő Bács-Kiskun megyében - egy holttestet találtak

Lezuhant egy vitorlázórepülő Bács-Kiskun megyében - egy holttestet találtak

Lezuhant egy vitorlázórepülő a Bács-Kiskun megyei Pirtó közelében, a mentők egy nő holttestét találták meg a helyszínen péntek reggel. (Fotó: MTI és police.hu)

Kunsági borokat kóstolnak Székelyudvarhelyen

Kunsági borokat kóstolnak Székelyudvarhelyen

A kunsági borokat reklámozza Székelyudvarhelyen a soltvadkerti Suhajda Krisztián borász 2017. július 14-én. Előadást és borkóstolót tart a Székelyudvarhelyi Fészek Blues & Rock Music Pub-ban.

A Bács-Kiskun megyei Szelidi-tó reklámja lett a legújabb Despacito-paródia

A Bács-Kiskun megyei Szelidi-tó reklámja lett a legújabb Despacito-paródia

Januárban jött ki Luis Fonsi slágere, a Despacito. Mostanra a Youtube-on a klip megtekintése meghaladta kétmilliárdot, a feldolgozásai pedig hasítanak a videós megosztón. Itt az egyik legújabb magyar paródia, amitől eldobod az agyad: Szolnoki Peti, Rokker Zsoltti, és Kerozin Axel a Bács-Kiskun megyei Szelidi-tóról énekelnek.

Halálos baleset Soltvadkert határában

Halálos baleset Soltvadkert határában

Az 53-as számú főút 41-es kilométerénél 2017. július 13-án 12 óra körül eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy kamion és két másik gépjármű. Az elsődleges adatok szerint a baleset során egy férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Egy másik személyt sérülései miatt kórházba szállítottak.

Orbán Viktor tésztaüzemet avatott Tiszakécskén

Orbán Viktor tésztaüzemet avatott Tiszakécskén

Minden olyan vállalkozás, ami a mezőgazdasághoz kapcsolódik, és az abból származó tudást alakítja át ipari tudássá és kereskedelmi tőkévé, különösen fontos a magyar kormánynak; a Balogh Tészta Zrt. is egy ilyen vállalkozás - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Balogh Tészta Zrt. új üzemének avató ünnepségén, csütörtökön Tiszakécskén. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap Orgoványon

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap Orgoványon

Időközi önkormányzati választást tartanak július 16-án, vasárnap Orgoványon. A polgármesteri tisztségért öten, a képviselői helyekért huszonöten indulnak - közölte a helyi választási iroda vezetője, a Bács-Kiskun megyei nagyközség megbízott jegyzője kedden az MTI-vel.

Részeg utas rántotta el a kormányt – árokba borult a személyautó

Részeg utas rántotta el a kormányt – árokba borult a személyautó

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és járművezetés tiltott átengedése miatt vádat emelt egy ittas, hartai férfivel szemben, aki a vele együtt italozó nőismerősével vitette magát haza, de útközben úgy összevitatkoztak, hogy a férfi félrerántotta a kormányt és az árokban kötöttek ki. Mindkettejüknek bíróság előtt kell felelnie.

További cikkek
Jelenleg itt  > 
Címlap  >  Kecskemét  >  A Phoenix Mecano támogatta: Nagy Noel ismét a csúcsra ért