A kecskeméti piac volt Junko Konyhája vendége

Vissza a címlapra

Szombaton tartották meg a Kecskemét-Aomori Baráti Kör szervezésében az idei szezon utolsó japán gasztrológiai szombatját, melyen egy újabb hagyományos japán étel elkészítését ismerhették meg a résztvevők.

A japán gasztro-nap ezúttal is a Piaccsarnokban kezdődött, ahol Kolek Andrea, az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet igazgatója egy hagyományos hétvégi bevásárláshoz illőn: családja körében kalauzolta végig a csarnokon és a kinti fedett részen Junko Miyamát és férjét: Kei Kuraganét.

Miután megvásároltak minden, a tradicionális japán ebédhez szükséges alapanyagot; a friss hozzávalók feldolgozása a Táncsics Kollégiumban kialakított tankonyhában folytatódott - a közös főzésre meghívták az igazgató asszonyt is. Itt készítette el Junko - a résztvevők kíváncsi pillantásaitól kísérve - a „Tori No Teriyaki" - azaz Terijakis csirke nevű főfogást salátával, és mellé a tonhallal töltött rizsgombócot: az „Onigiri"-t.

Mindkét étel a nyári melegben is gyorsan és könnyen elkészíthető, magyar hozzávalókból, hazai viszonyok között is - és ízletes, könnyű ebéd lehet. A kóstoláskor mindkét japán különlegesség nagy sikert aratott.

Képek: Komlós József JR