2017-ben ismét Univer24 „Az úszás ünnepe”

Vissza a címlapra

Az Univer Erős Pista támogatásával 2017. február 11-12-én egy igazán erős 24 órát tölthetnek együtt az úszás szerelmesei. Az úszó és vízilabdázó legendák jelenlétével és több száz úszó tömegrendezvényével támogatott 24 órás hosszútávúszó erőpróbát a 2015-ös és 2016-os kiemelkedő sikerű rendezvényeket követően 2017-ben is megrendezik a Kecskeméti Fürdőben.

A rendezvény helyszíne: a Kecskeméti Fürdő versenyuszodája, 6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 5.

Időpontja: 2017. február 11. - február 12., szombat-vasárnap. A rendezvényre a nevezés és belépés ingyenes.

A szervezők az úszó csapatok nevezését a www.univer.hu/univer24 internetes oldalon várják, 2017. január 2-től január 27-ig. Az érdeklődők ugyanezen az oldalon részletes információt találnak az Univer24-el kapcsolatban.

Az Univer24-en egy időben és egy medencében hosszútávúszók 24 órán keresztül úsznak az egynapos úszások szabályai szerint. Ez idő alatt több száz - iskolás és civil - úszó egymást követően legalább 100-100 métert úszik, lelkesen támogatva a 24 órás hosszútávúszók teljesítményét. Az éjszakai órákban országosan meghirdetett csapat váltóúszás, teljesítménypróba történik. A rendezvény kezdetén magyar vízilabdázó és úszó legendák személyes részvételükkel, 100-200 méteres úszásukkal emelik az esemény fényét. Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó úszónő már visszaigazolta részvételét az Univer24 - 2017 rendezvényen.

Az Univer24 2017-es legfontosabb újdonságai

Bővül a támogatásban részesülő iskolák köre. Az iskola alapítvány támogatási programban mindkét méretkategóriában az első 3 legtöbb úszót indító iskola alapítványának díjazásán túl kis szerencsével bármelyik iskola alapítványa támogatásban részesülhet. Az első 3-3 helyezés alapján díjazásban nem részesülő iskolák közül, a résztvevők létszámától és az iskola méretkategóriájától függetlenül, véletlenszerű sorsolás (a rendezvény záró eseményén, nagyközönség előtt az intézmények nevének kalapból húzása) alapján 4 iskola alapítványa 50.000 - 50.000 Ft értékű Alföld Zrt. vásárlási utalvány támogatásban részesül.

Az iskola alapítvány támogatási programban mindkét méretkategóriában a harmadik legtöbb úszót indító iskola alapítványának díjazása 50.000 Ft-ról 75.000 Ft-ra nő. Az első és második legtöbb úszót indító iskolák támogatása mindkét kategóriában változatlanul 150.000 Ft és 100.000 Ft marad.

Az immár hagyományos póló mellet minden úszó résztvevő egy „Erős Pista bajusz úszó" tollat, valamint egy bőrre alkalmazható Erős Pista „tetoválás" matricát kap ajándékba.

A professzionális résztvevők 24 órás erőpróbája „Az úszás ünnepének" szellemisége jegyében 2017-ben ismét hosszútávúszó teljesítménypróba, és nem verseny.

A kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel a tavalyi Univer24 létszáma elérte a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájának maximális befogadóképességét. A rendezők fenntartják a jogot arra, hogy a rendezvény helyszínének maximális befogadóképességét meghaladó nevezési létszámon túli csapatok nevezését elutasítsák. A nevezések a rendezvény internetes oldalán történő végső regisztráció időpontja alapján kerülnek rangsorolásra. Ajánlott tehát a rendelkezésre álló időintervallumon belül minél hamarabb nevezni.

Az Univer24 - Az úszás ünnepe rendezvényen 2017-ben is eredményes úszást és jó szórakozást kívánnak a szervezők.