Bács-Kiskun

 • Felavatták a KEFAG Zrt solti kulcsosházát
  2017. május 27. 06:34,
  Legutóbb frissítve: 2017. május 27. 06:34

  Felavatták a KEFAG Zrt solti kulcsosházát

  Dr. Bitay Márton Örs állami földprogramért felelős államtitkár, Kalmár Pál solti polgármester és Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója avatták fel 2017. május 26-án, pénteken délután a romantikus környezetben álló kulcsosházat, amit ezt követően Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek áldott meg.

 • Megvannak a Megye Bora idei győztesei
  2017. május 26. 18:08,
  Legutóbb frissítve: 2017. május 26. 18:16

  Megvannak a Megye Bora idei győztesei

  A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2017-ben is meghirdette a „Bács-Kiskun Megye Bora" versenyt, melyet a mai nap során rendeztek Baján, a mesés Petőfi-szigeten a Duna Borrégió 2017. évi Borversenyének keretein belül. A megye legjobb fehér-, rozé- és vörösborát a Kunsági Borvidék és a Hajós-Bajai Borvidék borversenyének aranyérmes borai közül szigorú pontozási rendszer alapján szakmai zsűri választotta ki.

 • Bánki Erik Kerekegyházán: dönthessenek a magyarok, kikkel akarnak élni!
  2017. május 24. 05:27,
  Legutóbb frissítve: 2017. május 24. 06:12

  Bánki Erik Kerekegyházán: dönthessenek a magyarok, kikkel akarnak élni!

  Dr. Salacz László kecskeméti országgyűlési képviselő meghívására Bánki Erik országgyűlési képviselő, a Parlament gazdasági bizottságának elnöke tartott előadást 2017. május 23-án, kedden este Kerekegyházán, a Katona József Művelődési Házban, a nemzeti konzultációt érintő lakossági fórumon.

 • Klímasátor volt a Kiskőrösi Rétesfesztiválon
  2017. május 23. 15:30,
  Legutóbb frissítve: 2017. május 23. 15:37

  Klímasátor volt a Kiskőrösi Rétesfesztiválon

  Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat „Éghajlatváltozásra adott innovatív válaszok Bács-Kiskun megyében" című, KEHOP-1.2.0-15-2016-00014 azonosítószámú projektjének részeként interaktív klímasátorral vett részt a hétvégén megtartott Kiskőrösi Rétesfesztiválon.

 • Pofátlanul lenyúlta a pizzafutár autóját
  2017. május 23. 11:36,
  Legutóbb frissítve: 2017. május 23. 11:46

  Pofátlanul lenyúlta a pizzafutár autóját

  A pizzafutár elkövette azt a hibát, hogy járó motorral hagyta az utcán az autóját, amíg átadta a pizzát a kuncsaftnak. A pofátlan tolvaj eközben egyszerűen beült a verdába és elhajtott vele...

 • Kiskőrösre költözött Veránka
  2017. május 21. 02:02,
  Legutóbb frissítve: 2017. május 21. 06:21

  Kiskőrösre költözött Veránka

  2017. május 20-án nyitották meg a tavaly szeptemberi Veránkai Alkotótábor alkotásaiból rendezett tárlat Kiskőrösön. A kiállításnak a Petőfi Sándor Művelődési Központ ad otthont 2017. június 11-ig.

 • Kiskunfélegyházán bárki kőfaragó lehet a hétvégén
  2017. május 19. 09:15,
  Legutóbb frissítve: 2017. május 19. 09:20

  Kiskunfélegyházán bárki kőfaragó lehet a hétvégén

  A kihalófélben lévő kézműves szakma népszerűsítését is szolgálja a május 19. és 21. között Kiskunfélegyházán zajló Európai Kőfaragó Fesztivál, hiszen a résztvevők a látogatók szeme előtt készítik el alkotásaikat. Másrészt a találkozó új programja, hogy gyakorlott kőfaragó mesterek segítségével bárki vésőt és kalapácsot ragadhat, és miközben megismerkedik a kővel, annak megmunkálása közben próbára teheti kézügyességét, fantáziáját is.

Kecskemét - Korábbi hírek

Elkezdődött a Széchenyi Sétányi Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése

Elkezdődött a Széchenyi Sétányi Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése

Elkezdődött a kecskeméti Széchenyi sétányi bölcsőde infrastrukturális fejlesztése. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A felújítás az intézmény teljes épületét érinti, valamint az udvar és játszóudvar teljes rekonstrukciója is megtörténik. 

Varázskert, csodafa - tárlatvezetés a Szinyei Merse Pál kiállításon a Bozsó Házban

Varázskert, csodafa - tárlatvezetés a Szinyei Merse Pál kiállításon a Bozsó Házban

Június 1-jén, csütörtökön 18.30-kor Varázskert, csodafa című tárlatvezetés lesz a Szinyei Merse Pál kiállításon a Bozsó Gyűjteményben.

A BÁCSVÍZ-KVSC uszonyosúszói Szibériába vágynak

A BÁCSVÍZ-KVSC uszonyosúszói Szibériába vágynak

Jó pár évvel ezelőtt a köztudatban ez komoly büntetésnek számított, de mára búvárúszó berkekben a helyszín komoly motivációs erővel bír. Szibériában rendezik meg ugyanis a XV. Junior Uszonyos- és Búvárúszó Világbajnokság, amelynek Tomszk (Oroszország) városa ad otthont.

Bolyais különítmény a Mátrában

Bolyais különítmény a Mátrában

Mátrában járt a Bolyai nyolc fős diákcsapata Sikó Dezső és Laczkó József tanár urak kíséretében az NTP-MTTD -16 pályázat szakmai programjának terepgyakorlata keretében. A csapatot Ludányi Csongor és Kövecs Roland a 9. C-ből, Berecz Réka a 9. D-ből, és Antal Péter, Csík Laura, Kolláth István, Remény Olivér és Varga Róbert alkotta a 10. C-ből.

Új járdát kap a Nagykőrösi utca egy szakasza

Új járdát kap a Nagykőrösi utca egy szakasza

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2017. május 29-én megkezdődik a Nagykőrösi utca 3-11. közötti szakaszán az aszfalt járda átépítése. A járda új esztétikus térkő burkolatot kap.

VII. Kecskeméti Nagy Sportágválasztó

VII. Kecskeméti Nagy Sportágválasztó

A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége idén is megrendezi a Kecskeméti Nagy Sportágválasztót. A rendezvény keretein belül egész napos aktív programokat biztosítanak az érdeklődők számára.

Major Diákolimpiát nyert

Major Diákolimpiát nyert

Zalaegerszeg, május 27-28. Major Ádám, a KESI judokája, a Vásárhelyi Általános Iskola színeiben versenyezve, magabiztos győzelmekkel, verte a 60 kg-os súlycsoport indulóit.

Konyári Tamás: Mindig egészséges romantikával gondoltam a színházra

Konyári Tamás: Mindig egészséges romantikával gondoltam a színházra

A Vőlegény próbái alatt a rendező, Szikszai Rémusz többször megkérdezte, hogy biztosan én vagyok-e a színpadmester - meséli Konyári Tamás, Kópé, amikor arról kérdezzük, okozott-e neki problémát, hogy szinte ő a legfiatalabb abban a csapatban, amelynek munkáját irányítja. 7 éve dolgozik a kecskeméti színháznál, színpadmesterként az idei volt az első évada.

A kecskeméti Hírös Judo Sport Egyesület eredményei

A kecskeméti Hírös Judo Sport Egyesület eredményei

Diák „A", "B" férfi-női Diákolimpia, Zalaegerszeg (2017.05.27.), Diák „A" korosztály Borsos Janka, 45 kg III. helyezés. Diák „C", Ifjúsági férfi-női Diákolimpia (Zalaegerszeg, 2017.05.28.), Ifjúsági korosztály Borsos Kristóf 73 kg I. helyezés, Diák „C" korosztály Szekeres Kata Sára 36 kg III. helyezés.

A kecskeméti piac volt Junko Konyhája vendége

A kecskeméti piac volt Junko Konyhája vendége

Szombaton tartották meg a Kecskemét-Aomori Baráti Kör szervezésében az idei szezon utolsó japán gasztrológiai szombatját, melyen egy újabb hagyományos japán étel elkészítését ismerhették meg a résztvevők.

Már az első mért idejükkel megdöntötte tavalyi eredményét a Kandó Electric a Shell Eco-marathonon

Már az első mért idejükkel megdöntötte tavalyi eredményét a Kandó Electric a Shell Eco-marathonon

A kecskeméti Kandó Electric csapata lefutotta az első mért körét a londoni Shell Eco-marathon versenyen. Első próbálkozásra 314 kilométernek megfelelő távot tudtak megtenni 1 kWh energiával a Queen Elizabeth Olimpiai Park körül kialakított városi versenypályán.

Egész nap muzsikált a hetényegyházi Nyíri-erdő

Egész nap muzsikált a hetényegyházi Nyíri-erdő

Hatalmas programot szervezett május 27-én, szombaton a hetényegyházi Nyíri-erdőben - a Szent Hubertus Parkerdőben és a Vackor Vár Erdei Iskola területén - a KEFAG Zrt. Itt folytatódott a pénteken kezdődött „Muzsikál az erdő" a Hírös Városban programsorozat. (Fotók: Vincze József)

A kecskeméti Baranyi Bernadett volt a 350 ezredik nyelvvizsgázó

A kecskeméti Baranyi Bernadett volt a 350 ezredik nyelvvizsgázó

A Bács-Kiskun Megyei TIT által szervezett szombati TELC (The European Lenguage Certificate) nyelvvizsgán köszöntötték a 350 ezredik nyelvvizsgázót, akit az országos listából a jelentkezés beérkezésének sorrendje alapján, számítógép választott ki.

130. születésnapját ünnepelte a Magyar Ilona Általános Iskola

130. születésnapját ünnepelte a Magyar Ilona Általános Iskola

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolája, városunk második legrégibb iskolája, 1887-ben nyitotta meg kapuit. A születésnap alkalmából nagyszabású gálaműsort rendeztek 2017. május 27-én, szombaton a Hírös Agórában.

Idén már külföldi csapatok is indultak a kecskeméti Kakasfőző Fesztiválon

Idén már külföldi csapatok is indultak a kecskeméti Kakasfőző Fesztiválon

Beérett idén a Chicken Food Kft. ügyvezetője, Héjjas János 6 éve dédelgetett álma a Kakasfőző Fesztiválon. Nemzetközi lett a cég és az alsószéktói részönkormányzat által közösen szervezett program. A magyar főzőcsapatokon kívül ugyanis egy Curacao-i (sziget a Karib-tenger déli részén, Venezuela partjai közelében) és egy holland csapat is beállt a kakasfőzésben vetélkedők közé.

Tehetségnap a piaristáknál – Nemzeti Tehetség Program

Tehetségnap a piaristáknál – Nemzeti Tehetség Program

2017. május 25-én rendezte meg az iskola a szeptemberben elindult „Ökológiáról komplexen" című, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósuló projekt záró napját. Ezen a délelőttön a 7-9. évfolyamos diákok nyertek betekintést a tanévben lezajlott gyakorlatokba.

II. Hírös Körmös Kupa

II. Hírös Körmös Kupa

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében immár második alkalommal rendezték meg a Hírös Körmös Kupa Díszítő és Műköröm építő versenyt. Melynek ezúttal is a kamara székháza adott otthont 2017. május 27-én, szombaton.

Ivkovics visszatér, Ivosev és Djukanovics pedig távozik

Ivkovics visszatér, Ivosev és Djukanovics pedig távozik

Néhány nappal ezelőtt taggyűlésen értékelték a 2016-17-es bajnoki szezont a KTE Kosárlabda Klub Kft. tulajdonosai. Csapatunk bajnoki szereplésével, valamint a klub működtetésével elégedettek voltak a tulajdonosok. A következő szezonnal kapcsolatban továbbra is marad a mértéktartó optimizmus és a reális célok megfogalmazása.

Elítélték egy embercsempész bűnszervezet tizenöt tagját Kecskeméten

Elítélték egy embercsempész bűnszervezet tizenöt tagját Kecskeméten

Letöltendő szabadságvesztésre ítélte egy embercsempész bűnszervezet tizenhárom tagját, további két vádlottat pedig pénzbüntetéssel sújtott csütörtökön a Kecskeméti Járásbíróság - közölte Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Megkezdődött a Városmisszió Kecskemét főterén

Megkezdődött a Városmisszió Kecskemét főterén

Május 26-án, pénteken megekdődött az V. Kecskeméti Városmisszió a főtéren. A rendezvény jegyében azok is közelebb kerülhetnek a kereszténységhez, akik nem szoktak templomba járni. Élő rózsafüzérre, bátorságpróbára, koncertre, fáklyásmenetre és sok egyéb érdekes programra is készülhet, aki ellátogat az idei városmisszióra.

Attila korabeli sírt találtak a régészek az épülő Mercedes-gyár területén

Attila korabeli sírt találtak a régészek az épülő Mercedes-gyár területén

Az 5. század első felére tehető hunkori, módos férfi ritkaságszámba menő sírját tárják fel régészek a Mercedes újabb gyárának tervezett területén, Kecskemét határában - tájékoztatta Wilhelm Gábor projektvezető régész az MTI-t. (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Bács-Kiskun archív

Újabb emberölést ismert be egy kiskunhalasi férfi

Újabb emberölést ismert be egy kiskunhalasi férfi

Beismerte egy 55 éves kiskunhalasi nő megölését is az a helyi férfi, akit tavaly nyáron tartóztattak le egy idős férfi meggyilkolása miatt - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a honlapján.

Kerékpáros fejlesztések Bács-Kiskun megyében 1 milliárd forint értékben

Kerékpáros fejlesztések Bács-Kiskun megyében 1 milliárd forint értékben

A Kormány a közelmúltban több hazai turisztikai célú kerékpárút fejlesztésről döntött. Ezen szakaszok között szerepel az alföldi kerékpárút mentén a szükséges táblák kihelyezése és a hiányzó útszakaszok tervezése és megépítése is, mely a „Kárpátok vizei" nevet viseli. Ez ügyben tartott szakmai tanácskozást a tegnapi nap során a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. által vezetett munkacsoport a Megyeházán.

Párzó madarakat fényképezett az MTI fotósa Tiszaalpár határában

Párzó madarakat fényképezett az MTI fotósa Tiszaalpár határában

Bravúros fotót készített Kovács Attila, az MTI fotósa a Bács-Kiskun megyei Tiszaalpár határában. Fényképezőgépével párzó kékvércse-párt (Falco vespertinus) sikerült megörökítenie.

V. Bácskai Nap Baján

V. Bácskai Nap Baján

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Bajai Képviselete idén ötödik alkalommal rendezi meg a BÁCSKAI NAP-ot, 2017. május 27-én (szombat) 9.00-13.00-ig. A rendezvényen kiváló bácskai termékek kóstolására és vásárlására is lehetőség lesz.

Quaddal közlekedő férfi halt meg egy balesetben Tiszakécskén

Quaddal közlekedő férfi halt meg egy balesetben Tiszakécskén

Árokba hajtott és a helyszínen meghalt egy tiszakécskei férfi 2017. május 14-én, este. (A fotó illusztráció)

Felborult egy autó Kecskemét és Lajosmizse között

Felborult egy autó Kecskemét és Lajosmizse között

A  szalagkorlátnak ütközött és felborult egy személygépkocsi az 5-ös főút 74-es kilométerénél, Kecskemét és Lajosmizse között, az úgynevezett "Y" elágazásnál, a 4 sávos után Budapest felé, a lajosmizsei felhajtónál, május 14-én, vasárnap reggel. (Fotó: Gábor Mátyás)

Szamócás vásári forgatag lesz jövő szombaton Lajosmizsén

Szamócás vásári forgatag lesz jövő szombaton Lajosmizsén

Immáron nyolcadik alkalommal rendezzük Lajosmizsén a központ ligetes parkjában a Szamócás Vásári Forgatagot. A környéken közel 100 megszállott termelő egész évben azon dolgozik, hogy a legjobb ízű szamóca kerüljön a piacra. Ők a szamóca igazi szerelmesei. Az ő ünnepüket rendezik meg 2017. május 20-án Lajosmizsén a központi parkban, hogy együtt ünnepeljék a szamóca érését.

Késelésbe torkollott a szórakozás Tiszakécskén

Késelésbe torkollott a szórakozás Tiszakécskén

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 25 éves romániai férfi ellen, aki 2016. június 4-én éjszaka Tiszakécskén ittas állapotban szóváltás után megkéselt három helybéli férfit.

Vasúttörténeti kiállítás nyílik Jászszentlászlón

Vasúttörténeti kiállítás nyílik Jászszentlászlón

A Művelődési Ház kiállítótermében 2017. május 10-én, szerdán, 17 órakor.

Több mint 20 magyar nevezője van az idei Európai Kőfaragó Fesztiválnak

Több mint 20 magyar nevezője van az idei Európai Kőfaragó Fesztiválnak

Több mint 20 magyar nevezője van az idén Magyarországon zajló Európai Kőfaragó Fesztiválnak. A találkozók történetének két évtizede alatt eddig tizenkét alkalommal jeleskedtek a magyarok Európa legjobb kőfaragó-kőszobrászai között. A 13 ország több mint 100 kőfaragó szakembere május 19. és 21. között Kiskunfélegyházán két kategóriában méri majd össze tudását.

Lángol egy raktárépület Solton

Lángol egy raktárépület Solton

Kigyulladt egy, az 52-es főút mentén álló raktárépület Soltnál 2017. május 8-án kora reggel. (Fotó: MTI)

Megyei szintű foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés

Megyei szintű foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei a TOP-5.1.1-15-BK1-2016-00001 azonosítószámú, „Együttműködés a helyben foglalkoztatásért - Bács-Kiskun megyei foglalkoztatási- és gazdaságfejlesztési együttműködés" című projekt keretében hosszú távú képzési és foglalkoztatási programot indítottak el a megyében európai uniós támogatással. Az elérhető 2,5 milliárd forintos vissza nem térítendő forrás segítségével - melynek keretében a tervek szerint 1619 fő vesz majd részt a munkaerő-piaci programokban - 2021. június 30-ig képzési és foglalkoztatási programok valósulnak meg.

További cikkek
Jelenleg itt  > 
Címlap  >  Bács-Kiskun